....

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ [ΑΦΙΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]

 

 

   Οι γιορταστικές εκδηλώσεις  του Δήμου Σκύδρας για τις Απόκριες και τα Κούλουμα καθιερώθηκαν και πέτυχαν αμέσως μετά την επανασύστασή  από τη Δημοτική Αρχή.

   Με καλή και συντονισμένη προετοιμασία, συλλογική δράση, το μεράκι των ανθρώπων που το διοργανώνουν, που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην επιτυχία του, με τη μαζική ανταπόκριση και τη συμμετοχή των συμπολιτών μας και πολλών επισκεπτών  και βεβαίως στηριγμένο στη λαϊκή μας παράδοση έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ένα σημαντικό υπερτοπικό, διαπεριφερειακό πολιτιστικό γεγονός.

   Ο κύκλος των εκδηλώσεων ανοίγει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 κι  ώρα 12:00΄ στον αύλειο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Σκύδρας. Τσικνίζουμε, λοιπόν, με κέφι, μουσική, χορό και αποκριάτικη διάθεση, όπου  φυσικά έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν όλοι οι συμπολίτες μας απ΄ όλα τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου.

   Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 18:30΄, από την πλατεία Δημοκρατίας, θα ξεκινήσει «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», ένα διαδραστικό παιχνίδι που υλοποιείται για πρώτη φορά και στ΄οποίο μπορούν να συμμετάσχουν ανά ομάδες μικροί και μεγάλοι μαζί,( λεπτομέρειες σχετικά με τις αιτήσεις,  τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο παιχνίδι θ΄ανακοινωθούν σύντομα).

   Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 11:00΄, στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας θα πραγματοποιηθεί ο αποκριάτικος χορός των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σκύδρας.

   Και βεβαίως, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 το απόγευμα και ώρα 17:00΄, ξεκινάει το Σκυδραϊκό Καρναβάλι, η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Καρναβαλιστές και αυτοσχέδια άρματα θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους, κατά μήκος της οδού της Εθνικής Αντίστασης, ένα εντυπωσιακό, φαντασμαγορικό, σατιρικό θέαμα βασισμένο στην παράδοση και στην εφευρετικότητα των καρναβαλιστών και μ΄έρεθίσματα από γεγονότα της επικαιρότητας. Το Μεγάλο Σκυδραϊκό Καρναβάλι θα ολοκληρωθεί με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου και το βάψιμο του ουρανού από τα λαμπερά χρώματα των βεγγαλικών.

   Την επομένη ημέρα το πρωί της Καθαράς Δευτέρας 2 Μαρτίου 2020 και με ώρα έναρξης 11:00΄ το πρωί γιορτάζουμε τα Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική και χορό στην πόλη της Σκύδρας (πλατεία Δημοκρατίας) και σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

   Όλο αυτό το διάστημα, κι όπως πάντα, η αγορά  και τα καταστήματα της πόλης και του Δήμου μας είναι έτοιμα να υποδεχθούν και να  προσφέρουν ποικιλία κι αφθονία αγαθών, προϊόντων, υπηρεσιών και γευστικών απολαύσεων  για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε  συμπολίτη  και επισκέπτη μας.

   Γιορτάζουμε, λοιπόν, όλοι μαζί!. Αφήνουμε για λίγο πίσω την καθημερινότητα και εναρμονίζουμε την παράδοση με τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία!

 

2020-02-18-160157 2020-02-18-160148 2020-02-18-160132

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments