....

Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ : Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΡΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓHΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ

Με έκπληξη  και απορία πληροφορήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Έδεσσας την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας, για την διενέργεια εράνου προς ενίσχυση του «καταρρέοντος Νοσοκομείου!» Εκτίμησή μας είναι ότι τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στην βελτίωση της λειτουργίας του, αντίθετα δημιουργούν αισθήματα απαξίωσης των πολιτών προς την Δευτεροβάθμια Μονάδα Υγείας. Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι όλα είναι τέλεια και σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών, η εικόνα που δίνει η ανακοίνωση,  και η προτροπή για έρανο δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα λειτουργίας του.

Αυτό που θα βοηθούσε πραγματικά είναι πριν από οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια να υπάρχει επαφή κάθε ενδιαφερόμενου φορέα με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και η ενημέρωση του για τα πραγματικά προβλήματα.

Έγιναν μεγάλες προσπάθειες  της Διοίκησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών, σχετικά με την δευτεροβάθμια περίθαλψη (λειτουργία νέας μονάδας τεχνητού νεφρού, λειτουργία πρώτη φορά αξονικού τομογράφου, αντικατάσταση αναπνευστήρων ΜΕΘ, αντικατάσταση Μόνιτορ, Στεφανιαίας Μονάδας, προμήθεια υπερήχων ουρολογικής) ενώ μία σειρά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (Ψηφιακός Μαστογράφος, Λαπαροσκοπικός Πύργος Χειρουργικής, Συσκευή C-Arm, για ορθοπεδική χρήση, Συσκευή Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας), που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.

Παράλληλα από το πρόγραμμα Interreg θα προμηθευτούμε υπερσύγχρονο Υπερηχοτομογράφο έξι κεφαλών.

Επιπλέον χάρη στην άοκνη προσπάθεια των Διοικητικών υπηρεσιών, εντάσσονται τα δύο Νοσοκομεία του Νομού, σε προγράμματα Ενεργειακής Αναβάθμισης, που θα αποφέρουν στα Νοσοκομεία, το ποσό των 4.500.000 € που θα βελτιώσει την καθημερινή τους εικόνα και θα προσφέρει και από ένα υπερσύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα αξίας 225000 €.

Επίσης προχωρά το θέμα επέκτασης ανασχεδιασμού των ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) που βρίσκεται σε φάση επέκτασης του συντελεστή δόμησης, ενώ εξασφαλίσθηκαν κονδύλια πλήρους ανακαίνισης του ΚΕΦΙΑΠ.

Κάποια προβλήματα στελέχωσης υπάρχουν ακόμη, σχετίζονται όμως με ελλείψεις προσωπικού σε βασικές ειδικότητες, και λόγω φυγής επιστημόνων στο εξωτερικό, ωστόσο η προσπάθεια συνεχίζεται.

Μετά όλα αυτά προκύπτει ένα ερώτημα. Θα μπορούσαν κάποιοι φορείς ή μεμονωμένα άτομα  να βοηθήσουν στην βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου; Η σταθερή  μας αντίληψη είναι ότι κάθε βοήθεια οποιοδήποτε φορέα ή ατόμου, θα μπορούσε να βοηθήσει σε επιμέρους προβλήματα του Νοσοκομείου, σε συνεννόηση πάντα με την Διοίκηση.

Θέλουμε τους φορείς της Πόλης ενεργείς και στο πλάι της με πνεύμα  καλής συνεργασίας.

Πιστεύουμε ωστόσο ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν βοηθούν ούτε στην βελτίωση της λειτουργίας του, ούτε στην εμπέδωση αμοιβαίου  πνεύματος εμπιστοσύνης προς όφελος των πολιτών.

                                                                           ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ

 

Σας παρουσιάζουμε την σχετική αφίσα που κυκλοφόρησε στην πόλη σε πολλά καταστήματα

2019-12-20-163447

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments