....

ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ




Όλοι αποτελούμε μέλος μιας κοινωνίας, μιας παρέας και ενός ευρύτερου συνόλου κοινωνικού που καλούμαστε καθημερινά να συμμετέχουμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να ενεργούμε και να αναπτυσσόμαστε σε αυτό!


Μαθαίνοντας να ενεργούμε σε ένα σύνολο ή ομάδα αναπτύσσουμε δεξιότητες και αντιλαμβανόμαστε τα στοιχεία της συνύπαρξης αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.


Από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουμε να κοινωνικοποιούμαστε με αλλά άτομα στο σχολείο, στο κοινωνικό και οικογενειακό μας περίγυρο!


Εκεί είναι η πρώτη επαφή μας με αλλά άτομα και η διαδικασία της ανάπτυξης της κοινωνικότητας μας ξεκινά από τα βρεφικά μας κιόλας χρόνια και εξελίσσεται και αναπτύσσεται όσο το άτομο μεγαλώνει στην παιδική, εφηβική και ενήλικη ζωή του. Φυσικά σε κάθε νέα φάση ζωής και στάδιο αυτής η ικανότητα της κοινωνικοποίησης αλλάζει μορφή και προσφέρει διαφορετικά οφέλη!


Έτσι από εκείνη τη στιγμή αλλά και στην πορεία της ζωής του ατόμου, μπορεί να διαπιστωθεί ποσό κοινωνικά όντα είμαστε ή όχι, βέβαια αυτό είναι κάτι που μπορεί να μεταβληθεί ή και όχι κατά την ωρίμανση του κάθε ατόμου.
Σαφώς κανένα άτομο δεν είναι ίδιο, διαφέρει πάντα ο τρόπος σκέψης και δράσης και αυτό είναι που ενισχύει την μοναδικότητα μας! Μπορεί το άτομο να είναι κοινωνικό ον, παρόλα αυτά μπορεί να είναι εξίσου άλλοτε πιο πολύ και άλλοτε λιγότερο κοινωνικό ανάλογα τα θέλω, την περίοδο ζωής του, την ηλικία του και πολλούς άλλους παράγοντες, με αποτέλεσμα να είναι πιο «κλειστό» και να μην αναζητά τόσο εύκολα την παρέα τρίτων!


Η επιλογή παρέας και η κοινωνικότητα διαφέρει φυσικά ανάλογα με τη φάση που διανύουμε ανά περιόδους, τις ανάγκες και την ηλικία κάποιου καθώς και με βάσει το τρόπο που έχουμε μεγαλώσει και τα ερεθίσματα που έχουμε λάβει!


Έτσι μια συχνή επιλογή των ατόμων που συνηθίζουν να έχουν περισσότερες μοναχικές στιγμές είτε από επιλογή είτε λόγω συνθηκών είναι η γραφή σε κάποιο προσωπικό τους ημερολόγιο!


Μπορεί η συνήθεια να κρατούν ημερολόγιο να μην αποτελεί μια καθημερινή επιλογή, μπορεί η γραφή στο ημερολόγιο των σκέψεων, συμβάντων και συναισθημάτων να γίνεται ανά περιόδους κάποιες φορές πιο τακτικά, άλλες λιγότερο!
Παρόλα αυτά το ημερολόγιο, η γραφή σε αυτό και η εξωτερίκευση έτσι όσων το κάθε άτομο επιθυμεί, αποτελεί μια μορφή επικοινωνίας όσων αποφασίζει να επικοινωνήσει έστω και σε μια κόλλα χαρτί!


Επίσης η γραφή σε ημερολόγιο αποτελεί μια συνήθεια των ατόμων ανεξάρτητα από το ποσό κοινωνικά όντα είναι, διότι μπορεί εύκολα να προσφέρει ψυχολογική ανακούφιση και χαλάρωση! Αλώστε η γραφή σε ημερολόγιο είναι μια από τις πιο αυθόρμητες μορφές προσωπικής έκφρασης.



 

Σχόλια - Facebook Comments