....

H ΕΔΕΣΣΑΙΑ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΚΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΥΣΙΑΣ

1) Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την εκλογική αναμέτρηση των εθνικών εκλογών. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Η κυβέρνηση είχε χάσει ουσιαστικά την εμπιστοσύνη του κόσμου εδώ και καιρό και προσπαθούσαν με κυβιστήσεις να παραμείνουν όσο περισσότερο μπορούσαν στην εξουσία. Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας έλαβε την επιλογή σύμφωνα με τα προσωπικά τους συμφέροντα και όχι με το συμφέρον της χώρας.

Η χώρα πλέον, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας της πολιτικής ανικανότητας μιας κυβέρνησης, που ήρθε για να εξυπηρετήσει (όπως έλεγε) τους πολίτες και βρέθηκε τελικά να εξυπηρετεί τα προσωπικά της θέλω, που την εξέθεσαν και πανελλήνια και παγκόσμια.

Το πλεόνασμα, βγαλμένο από το αίμα του ελληνικού λαού, αντί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει ουσιαστικά τους αδυνάμους και να του δώσει οριστικές λύσεις βγάζοντας τους από το αδιέξοδο που τους έφερε με ευθύνη της αυτή η κυβέρνηση, κατάντησε φιλοδωρήματα και επιδόματα μήπως και υφαρπάξει την ψήφο τους.

Από την άλλη δε μπορεί να ξεχαστεί η εθνική τραγωδία, με την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» προς το γειτονικό κρατίδιο. Τους έδωσαν γλώσσα, ταυτότητα και εθνικότητα, δεν πήραν τίποτα και κυρίως, ποτέ δε ρώτησαν τους πολίτες γι’ αυτά που έκαναν! Βέβαια εύλογα τώρα θα με ρωτήσετε και τι αξία έχει να ρωτήσει τον λαό ένας πρωθυπουργός που έχει μάθει το ΟΧΙ δημοψηφίσματος να το κάνει ΝΑΙ από μόνος του.

Οι εθνικές εκλογές ήταν αναπόφευκτες, και πιστεύω ότι δε χρειαζόταν η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ         στις ευρωεκλογές, για να γίνει το πάγιο αίτημά μας πράξη. Έστω και έτσι, όμως, μετράμε πλέον αντίστροφα, το δίλλημα σε αυτές τις εκλογές τι χώρα θέλουμε για το αύριο. Θέλουμε τη χώρα μας, ως μια χώρα επιδομάτων, ως μια χώρα που θα αφορά η ανάπτυξη τους τσιφλικάδες ή ως μια χώρα που τα παιδιά μας θα έχουν ίσες ευκαιρίες για να αναδείξουν τις ικανότητες τους;

Ξέρουμε τί εκφράζει η κάθε πολιτική δύναμη και ξέρουμε τί μπορεί να κάνει καλά. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει βαθιά χαραγμένο μέσα στο DNA του τις αξίες για ίσες ευκαιρίες και για ανάπτυξη της μεσαίας τάξης.

2019-06-21-203355

2) Eδώ και μήνες, είχατε τη δυνατότητα, ως υποψήφια βουλευτής, με το ΚΙΝΑΛ, να έρθετε πιο κοντά στον κόσμο. Θα θέλατε να μας καταθέσετε την εμπειρία σας πάνω σ’ αυτό;

Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να επισημάνω ότι λόγο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας εδώ και χρόνια στο νομό μας, συνομιλώ καθημερινά και ακούω τον προβληματισμό του απλού κόσμου της Πέλλας. Βλέπετε η δουλειά μου είναι τέτοια που καθημερινά συζητάω με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες της περιοχής μας και τους αγρότες ώστε να τους βοηθήσουμε να βρουν λύσεις για να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Επίσης στο παρελθόν είτε με την ιδιότητα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ είτε με την ιδιότητα της υποψήφιας αντιπεριφεριάρχη, είχα τη δυνατότητα να μεταφέρω τους προβληματισμούς τους και να παλεύουμε να επιλύσουμε προβλήματα του τόπου μας.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να υπογραμμίσω, είναι ότι η κάθε φορά είναι και διαφορετική φορά. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια της αγανάκτησης και του θυμού, τα προβλήματα είναι αρκετά, αλλά από εδώ και πέρα τα αιτήματα για έναν καλύτερο Νομό, που πρέπει να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις των πιο φτωχών της χώρας, είναι δεδομένα.

Γενικά, θα έλεγα ότι ο κόσμος αναζητά νέα πρόσωπα, που μπορούν να τον εκπροσωπήσουν επάξια στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, με γνώση και αγωνιστικότητα. Θέλουν επιτέλους κάποιος να πάει στην Αθήνα και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι λέγοντας ως εδώ, η Πέλλα έχει διαχρονικά προβλήματα που πρέπει επιτέλους να λυθούν, για να μπορέσουν οι πολίτες της να ζουν αξιοπρεπώς.

Με σοβαρότητα και κυρίως με αξιοπιστία και συνέπεια στη σχέση λόγου και πράξης!

 

3) Το ΚΙΝΑΛ είναι μια νέα πολιτική δύναμη ή κάτι που έρχεται από το παρελθόν, με άλλη «πολιτική φορεσιά;»

Κοιτάξτε, καταρχήν πρέπει να διευκρινίσω ότι κανείς στην πολιτική σκηνή, δεν προκύπτει από παρθενογένεση.

Παραμένουμε πιστοί στις ιδεολογικές μας αρχές, αλλά συνεχίζουμε εναρμονισμένοι στις σύγχρονες απαιτήσεις, που θέλουν ένα κίνημα να σέβεται την ιστορία του και τον κόσμο που το στηρίζει. Να το πούμε όμως διαφορετικά. Αν το Κίνημα Αλλαγής ήταν «μια από τα ίδια» στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα το χτυπούσες «μετά μανίας» θα έλεγα, για να αποκόψει την πολιτική που εκφράζει. Το κίνημά μας, εκπροσωπεί την κεντροαριστερά, αλλά και τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα του και όχι κάποια πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξαν να αλλάξουν πολιτικό στρατόπεδο, στο όνομα του….. ψευδοπροοδευτισμού!

Το Κίνημα Αλλαγής, ως μία νέα πολιτική δύναμη, δεν μετρά τον κόσμο σε αριθμούς ή σε ποσοστά, αλλά σαν μια μεγάλη κοινωνική δύναμη, που σαν στόχο έχει την αποκατάσταση της σχέσης  εμπιστοσύνης πολίτη και πολιτικής. Ως νέα πολιτική δύναμη θέλουμε να εκφράσουμε τα συμφέροντα των πολλών και όχι να κάνουμε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Καταθέσαμε το Πρόγραμμα Ελλάδα που καθομολογία όλων είναι ένα προοδευτικό πρόγραμμα και συζητάμε με τον λαό πάνω σε αυτή τη βάση. Τους κοιτάμε σήμερα στα μάτια και να είναι σίγουροι ότι θα μπορούμε να τους κοιτάμε και στο μέλλον.

4) Παλιότερα,  θητεύσατε ως μέλος του εθνικού συμβουλίου, στη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Η νεολαία του σήμερα, που βρίσκεται;

Ως νέος άνθρωπος, αλλά με κάποια εμπειρία στην πολιτική, θέλω να πω ότι με εκφράζει ιδιαίτερα το κομμάτι της νεολαίας, σε όλα τα επίπεδα.

Η νεολαία σήμερα, δυστυχώς έχει απογοητευτεί, και για αυτό είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Η αβεβαιότητα που υπάρχει, το γεγονός ότι οι νέοι, σπάνια έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται στα κέντρα των αποφάσεων, αλλά και η τρομερή ανεργία που υπάρχει στις νεανικές ηλικιακές κατηγορίες, έχουν αποστασιοποιήσει τους νέους από την πολιτική, κάνοντας καθένα να σκέφτεται ότι το αύριο υπάρχει σε άλλες χώρες και όχι στη χώρα μας. Δεν υπάρχουν κίνητρα, αλλά ούτε και μια σημαντική προσέγγιση προς αυτή την πλευρά.

Να λοιπόν, γιατί η ψήφος τους στις εκλογικές αναμετρήσεις, περιέχει αγανάκτηση και όχι ελπίδα. Είμαι ο άνθρωπος που επιθυμώ αυτήν την επαναπροσέγγιση, γιατί πρώτα απ’ όλα πρέπει να καταδείξω σε όλους, και ειδικά στη νέα γενιά, ότι πρέπει να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο, για να έρθει η στιγμή που οι νέοι δε θα είναι «ελπίδα» μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις.

Στο Κίνημα Αλλαγής, προσπαθούμε συλλογικά να αποδείξουμε ότι η πολιτική και οι αποφάσεις αφορούν τους νέους, που βρίσκονται μέσα στο κίνημα και το πλαισιώνουν.

5) Η Έδεσσα, μετά από το 2012, δεν έχει «δικό» της βουλευτή. Μήπως ήρθε η ώρα;

Αυτό το κρίνει και το αποφασίζει ο κόσμος με τη ψήφο του.

Είμαι Εδεσσαία, αγαπώ τον τόπο μου και την κοινωνία στην οποία έχω μεγαλώσει, γνωρίζω τα προβλήματα που έχει η Έδεσσα μας και σίγουρα θέλω να την βοηθήσω, όμως δεν λησμονώ ότι κατέρχομαι ως υποψήφια βουλευτής επομένως η υποψηφιότητα μου απλώνεται σε όλο τον νομό και όχι μόνο τοπικά.

Το ότι είμαι Εδεσσαία, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Από εκεί και πέρα, ο Νομός Πέλλας, πρέπει να πω ότι έχει υπέροχους ανθρώπους, που τους τιμώ και με τιμούν.

Όσον αφορά τα προβλήματα τα οποία όπως προανέφερα αντιμετωπίζει η πόλη μας, είμαι σίγουρη ότι με συνεργασία με τις τοπικές αρχές που αναδείχθηκαν πρόσφατα από την κοινωνία μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε πολλά. Είναι χρέος όλων μας να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας. 

6) Αν σας ζητούσα να παρουσιάσετε τον εαυτό σας στους πολίτες, τι θα τους λέγατε;

Είμαι και εγώ ένα από τα νέα παιδία που έχει ο νομός μας που προσπαθούμε να επιβιώσουμε στην παρατεταμένη οικονομική κρίση. Αποτελώ μέρος της γενιάς που τίποτα δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Ξεκίνησα τις πρώτες σπουδές μου στο  Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Γρήγορα με κέρδισε η αγάπη για την αναζήτηση της επιστήμης και η συνεχής αναβάθμισής της την οποία υποστήριξα μέσα από διαρκείς σπουδές στον τομέα των κοινωνικών, ανθρωπιστικών και οικονομικών σπουδών. Ως παιδί η ίδια της Δια Βίου Μάθησης υπηρέτησα και υπηρετώ τις επιστημονικές μου αρχές μέσα από μεταπτυχιακές, διδακτορικές διατριβές και διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις. Παράλληλα αγαπώ τη  μαχητική εργασία γιατί αποτελεί πηγή ζωής και έκφρασης. Η αγάπη μου για τον τόπο και η επιστημονική μου διεύρυνση με οδήγησε στην εποχή της κρίσης να τολμήσω να δημιουργήσω εταιρεία με αγροτικά και αναπτυξιακά προγράμματα σε όλο το νομό με γραφεία στη Σκύδρα και στην Έδεσσα. Η πολυετής άλλωστε βαθιά και αυστηρά τεχνοκρατική μου εμπειρία σε επιτελικές θέσεις ευθύνης  προγραμμάτων Υπουργιών όπως το Ανάπτυξης, το Αγροτικής και το Παιδείας μέσω πάντα διαγωνισμών ΑΣΕΠ μου έδωσε τη δυνατότητα να τα υποστηρίζω αποτελεσματικά.

Η αγάπη όμως για τα κοινά πάντα με εξέφραζε. Συμμετείχα από παιδί πάντα σε ομάδες και συλλογικά σχήμα καθώς πιστεύω ακράδαντα πως το όλον είναι πάντα κάτι περισσότερο από το σύνολο των μερών του.

Ασχολήθηκα με το ΠΑΣΟΚ μέσα από την ενεργό μου συμμετοχή στην ΠΑΣΠ και στην νεολαία ΠΑΣΟΚ. Το 2015 σε μια πολύ κρίσιμη για τον χώρο μου, περίοδο που ελάχιστοι είχαν την δύναμη και την αντοχή να φωνάζουν είμαι ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπησα  δίχως φόβο και με πάθος και υπερήφανα ,ως Υποψήφια Αντιπεριφεριάρχης ΠΑΣΟΚ ΠΕΛΛΑΣ, το κίνημά μου.

Σήμερα που ο κόσμος δεν πιστεύει στην πολιτική και θεωρεί πως όλα ίδια είναι και εάν δεν είσαι από τζάκι κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει  από μόνος του, έρχομαι να πω. «Αφού εγώ μπορώ , μπορεί και το δικό σου παιδί να πάει μπροστά.» Αποτελώ μέλος μια κλασσικής ελληνικής οικογένειας  που εργάζεται σκληρά για να επιβιώσει. Κανένας από την οικογένεια μου δεν είχε ποτέ ουδεμία σχέση με την πολιτική και ούτε πολιτικές γνωριμίες και συχνά την φοβόταν κιόλας. Εγώ όμως  είχα το μεράκι, που μπορεί να έχει και το δικό σου παιδί και αξίζει να προχωρήσει γιατί πολύ απλά εκφράζει έναν από όλους εμάς.

Είμαι μέλος της κοινωνίας της Πέλλας, την οποία επιθυμώ να εκφράσω με τον πιο δυναμικό τρόπο.

7) Γιατί ζητάτε την ψήφο των κατοίκων της Πέλλας;

Η ψήφος είναι δύναμη στα χέρια των πολιτών, προσωπικά εγώ, επιδιώκω μια θετική ψήφο, που θα μου δώσει τη δυνατότητα να εκπροσωπήσω τον κόσμο που πιστεύει σε εμάς, στις ιδέες μας, στο πρόγραμμα μας για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Για να φτάσεις σ’ αυτό το σημείο, βέβαια όπως σας προ είπα έχω περάσει από πολλά στάδια. Σίγουρα, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και σ’ αυτά που θέλω να κάνω.

Η Πέλλα έχει πολλά διαχρονικά θέματα που πρέπει να ξεκινήσουμε να διεκδικούμε δυναμικά τη λύση τους. Γνωρίζω τον τρόπο καθώς έχω και τη διάθεση να το κάνω. Με νοιάζει το καλό του τόπου μου και όχι να είμαι αρεστή σε κύκλους και συμφέροντα.

Δεν τρέφω αυταπάτες ότι θα λυθούν όλα με ένα μαγικό ραβδί αλλά με σχέδιο, προγραμματισμό και διεκδικητικότητα θα βρούμε επιτέλους τις λύσεις. Υπόσχομαι σε όλους τους πολίτες της Πέλλας ότι θα διεκδικήσω τα δίκαια αιτήματα μας όσο πιο δυναμικά μπορώ χωρίς να σταματάω την προσπάθεια.

Ζητώ, λοιπόν, την εμπιστοσύνη του κόσμου, γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πάρουν τη σκυτάλη στην πολιτική οι νέοι άνθρωποι, που έχουν ήδη δοκιμαστεί, και τολμούν να εκτεθούν απέναντι στον κόσμο, με συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις, αλλά και να μην διστάσουν να κάνουν και την αυτοκριτική τους, αν αυτό απαιτείται.

8) Τι είναι για σένα το ΚΙΝΑΛ και τι ο κόσμος;

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το «πολιτικό μας σπίτι», ο κόσμος αυτός στον οποίο απευθυνόμαστε, αυτόν τον οποίο προσπαθούμε να εμπνεύσουμε με το όραμα μας, και για αυτόν που σχεδιάζουμε το πρόγραμμα μας. Πιστοί στις ιδέες και τις θέσεις μας, με σύγχρονες πολιτικές, θα είμαστε αυτοί που θα αγωνιστούμε πρώτα για τον πολίτη και μετά για την πολιτική!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments