....

H “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΣE ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙA ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΤΗΝ Π. Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (PHOTOS)

 

 

        Η “Λαϊκή Συσπείρωση” πραγματοποίησε Εκδήλωση - Παρουσίαση των θέσεών της για τις επικείμενες τοπικές εκλογές & των υποψήφιων για το Δήμο Έδεσσας και την Περιφέρεια Κεντρι-κής Μακεδονίας στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας ( Βαρόσι ).

        Την εκδήλωση άνοιξε από τους οργανωτές η Σίμου Δέσποινα, δίνοντας το λόγο πρώτα στον υποψ.Δήμαρχο Έδεσσας Τσιτσάγκα Χαράλαμπο ( Μπάμπη ), που τόνισε στην τοποθέτησή του :

     “Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας.Διανύουμε χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, Δημοτικές-Περιφερειακές-Ευρωεκλογές και Βουλευτικές (όποτε αυτές και αν γίνουν). Εκλογικές αναμετρήσεις που πρέπει ο λαός μας με βάση την πείρα του από την ίδια του την ζωή να αξιοποιήσει την ψήφο του να κάνει βήματα μπροστά για την λύση των προβλημά-των που τον απασχολούν.

      Σαν “Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Έδεσσας” έχουμε μπροστά μας εκλογική μάχη για την διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου μας. Δήμος που όπως όλοι στην Ελλάδα, λειτουργεί στα πλαίσια των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων των  τελευταίων χρόνων, με τη σειρά ο “Καποδί-στριας”, στη συνέχεια ο “Καλλικράτης” και τέλος ο “Κλεισθένης” με τα γνωστά αποτελέσματα για τους Δήμους ( Περικοπές χρηματοδότησης μέχρι 60%, ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, επιχειρημα-τικότητα με παραχωρήσεις δημοτικής περιουσίας, περικοπές κοινωνικών παροχών, όχι επενδύσεις σε αντιπλημμυρική & αντισεισμικής προστασία, σε υποδομές υγείας, παιδείας, Παιδικών Σταθ-μών, ελλείψεις προσωπικού, εξυγίανση με σπρώξιμο στον τραπεζικό δανεισμό, κλειστά μαγάζια, αγροτιά πριν το ξεκλήρισμα, κλπ.).

      Ο Δήμος Έδεσσας με την ανεργία στα ύψη, τη νέα γενιά στη μετανάστευση, τα μικρομάγαζα να περιμένουν τα ψίχουλα από τους τζίρους 3-4 μεγαλοκαταστη-μάτων, διαλύμένες εργασιακές σχέσεις, μερική και εκ περιτροπής απασχόληση κυριαρχούν. Τα μεροκάματα και οι μισθοί όταν  βρίσκονται σε επίπεδα πείνας. Για την αγροτιά και το λαό μας τα  χαράτσια και οι φόροι δυσβάσταχτα, οι συντάξεις κόπηκαν στη μέση, η αγροτιά χωρίς τιμές ασφαλείας, χωρίς ουσιαστική προστασία από τον ΕΛΓΑ, απλήρωτοι για μήνες μετά την παράδοση της παραγωγής με τα αγροτικά εφόδια και πετρέλαια πανάκριβα.

     Η πρότασή μας σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” για δήμαρχο και δημοτική αρχή, που όχι απλά θα διοικεί, αλλά που θα παλεύει μαζί με τον λαό και θα διεκδικεί, πάντα επίκαιρη. Τα τεσσεράμισι χρόνια που πέρασαν είχαμε δημοτική αρχή, αλλά και τους άλλους της αντιπολίτευσης που συμβι-βάστηκαν σε όλα, όσα οι κυβερνήσεις έδωσαν, με μοναδική φωνή αντίστασης και διεκδίκησης του δικού μας  εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Φουνταλή.

     Μέσα από τον Δήμο πέρασε το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, τα τετράωρα, τα δίμηνα, τα οκτάμηνα. Επιβάλουν την ανταποδοτικότητα παντού και ο δημότης πληρώνει δεύτερη φορολογία για την ύδρευση, τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, τα δίδακτρα στο Ωδείο, τα εισιτήρια στον αθλητισμό και πολιτισμό, για την αγροτική οδοποιία που είναι σε απαράδεκτα επίπεδα, άρδευση που είναι δυσβάστακτη. Ιδιώτες με αυξημένο κόστος για απορρίμματα , στο ΧΥΤΑ στο βιολογικό καθαρισμό. Οδηγούμε σε ένα οδικό δίκτυο επικίνδυνο για εμάς και τις οικογένειες μας.

     Ξεπούλημα φιλέτων δημοτικής περιουσίας, όπως τους Καταρράκτες και την Άνω Εστία, έργα βιτρίνας υποτίθεται για τον τουρισμό. Τουρισμός όμως με έναν στους δύο Έλληνες με χρέη στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, δεν υπάρχει.

 

     Για όλα τα προηγούμενα χρόνια  οι άλλες παρατάξεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν με την λογική του ρεαλισμού, με την λογική που έλεγε ότι με αυτό που μας δίνουν με αυτό πρέπει να λειτουργήσουμε. Σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” αντιταχθήκαμε και καταψηφίσαμε κάθε μέτρο που κάνει δύσκολη τη ζωή των δημοτών μας. Ενημερώναμε τους συμπολίτες μας στις  γειτονιές , στους χώρους δουλειάς , στην τοπική αγορά και γενικά τους εργαζόμενους για το τι παλεύουμε και διεκδικούμε. Υπάρχει αποδοχή και εμπιστοσύνη για τον αγώνα που κάνουμε.

     Συγκεκριμένα σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” εστιάζουμε στους εξής τομείς :

- Η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλο της το εύρος (Α΄θμια και Β’θμια), στελέχωση όλων των δομών υγείας με επαρκή επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ενίσχυση σε δομές όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”.

- Να μη μένει κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών. Στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των προνοιακών δομών για το παιδί, τα Νηπιαγωγεία, τα Σχολεία.

- Απαίτηση έλεγχου σε όλα τα Σχολεία από τους αρμόδιους φορείς και εκπόνηση σχεδίων αντι-μετώπισης των προβλημάτων, που ενδεχόμενα εντοπιστούν.Δρομολόγηση αντισεισμικής μελέτης και θωράκισης όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου. Συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων  για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.

-Το νερό ως δημόσιο αγαθό όχι εμπόρευμα χωρίς τέλη και χαράτσια. Αντικατάσταση του απαρ-χαιωμένου  δικτύου ύδρευσης, όπου χρειάζεται.

-Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση τους, για το ζήτημα του Αποχετευτικού στο σύνολο του Δήμου.

-Μελέτες και έργα που είναι απαραίτητα να πραγματοποιηθούν στον δήμο για την αποφυγή σοβαρών προβλημάτων από τα ισχυρά φαινόμενα, αλλά και μέτρων για την προστασία των πολιτών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, όσον αφορά την αντισεισμική αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση.

-Το Οδικό Δίκτυο στα όρια του Δήμου είναι σε τραγική κατάσταση, επικίνδυνο για τις ζωές μας και τις περιουσίες μας. Πλήρη καταγραφή των σημείων όπου χρειάζεται συντήρηση, όπως  και μελέτη για αλλαγή οδοστρώματος, όπου απαιτείται.

-Στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών που πλήττονται πρώτοι απ όλους με κάθε τρόπο ώστε να μείνουν στα χωράφια τους. Μέσα στο Δήμο θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, στηρίζοντας το δίκιο τους, ψηφίζοντας κάθε μέτρο που θα τους βοηθάει. Καταψηφίζοντας αυτά που θα έρχονται και θα οδηγούν στον αφανισμό τους.

-Στήριξη στους επαγγελματίες και καταστηματάρχες του Δήμου που βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας. Στα χαράτσια και τη φορολόγηση της κυβέρνησης έρχονται να προστεθούν τα υπέρο-γκα δημοτικά τέλη. Για τους επαγγελματίες του τόπου όποια ελάφρυνση περνά και εξαρτάται  από τη διοίκηση του Δήμου, θα έχει τη στήριξη μας. Την κρίση να την πληρώσουν όσοι κέρδισαν πριν απ΄ αυτή και κερδίζουν ακόμα και μέσα σ΄ αυτή.

-Βελτίωση  των υπάρχων υποδομών και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων εκεί που οι ανάγκες απαιτούν, κατάλληλων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας

     Φίλες και φίλοι

      Σε όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί κανείς να σταθεί “ανεξάρτητος” και να διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο; Δεν πρέπει να πάρει θέση να καταδικάσει τις αιτίες που την γενούν και τους υπεύθυνους, που εν γνώσει τους διαιωνίζουν αυτή τη κατάσταση; Στις επερχόμενες εκλογές οι υποψήφιοι δήμαρχοι των άλλων παρατάξεων είναι υποψήφιοι με κομματική ταυτότητα και ας φοράνε τον μανδύα του “ανεξάρτητου”,κουβαλάνε την πολιτική που στήριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα .

     Οι μεταγραφές, που έχουν γίνει, δείχνουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν. Έχουν ξεπεράσει και την κινούμενη άμμο, που δημιουργήθηκε από τις μεταγραφές των αστικών κομμάτων στην βουλή.

     Τα πεπραγμένα τους δημιουργούν πείρα,  δημιουργούν κριτήριο ψήφου σε όλες τις κάλπες. Μην πετάξετε την πείρα σας και το κριτήριο σας στα σκουπίδια,αλλά αξιοποιήστε τα ενάντια σε εκβιαστικά διλήμματα και σε νέες αυταπάτες.

     Τώρα δεν δικαιολογείτε να πει κανείς δεν ήξερα . Ψηφίστε “Λαϊκή Συσπείρωση”  σε Δήμο και Περιφέρεια, ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, επιλογές που αποτελούν μοναδική απάντηση στην μοιρολατρία & στο συμβιβασμό, στα σχέδια για συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης μετά της εκλογές”, κατέληξε ο Μπάμπης Τσιτσάγκας.

 

      Στη συνέχεια μίλησε ο ο υποψ.Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  της “Λαϊκής Συσπείρω-σης” Αβραμόπουλος Σωτήρης, επισημαίνοντας :

    

     «Με τη σημερινή μας εκδήλωση, μας δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουμε ορισμένες από τις προτεραιότητες του συνδυασμού μας, του συνδυασμού της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρειά μας, αλλά και τους υποψήφιους στην ΠΕ Πέλλας.

      Στη βάση αυτή μπορούμε και όλο το επόμενο διάστημα να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις, για το πώς θα καταφέρουμε να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στη διεκδίκηση λύσεων για μια σειρά προβλήματα και εδώ στην περιοχή.

      Γιατί είναι αλήθεια ότι όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο, ελλείψεις σε έργα, σε υποδομές, εκφράζονται σε πολλές περιπτώσεις με πιο οξυμένο τρόπο. Ταυτόχρονα, εδώ στην ύπαιθρο της περιφέρειας, μπαίνουν περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση των νέων ανθρώπων σε υποδομές δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, Αθλητισμού, Πολιτισμού.

Νέα παιδιά, με όνειρα και προσδοκίες, δυσκολεύονται να πατήσουν οικονομικά στα πόδια τους, να δραστηριοποιηθούν στο αντικείμενό τους, να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά. Χρόνο με το χρόνο επίσης δυσκολεύουν οι προϋποθέσεις για να μείνουν στον τόπο τους και να δραστηριοποιηθούν ως νέοι αγρότες.

         Αγαπητές φίλες και φίλοι,

      Είναι γνωστό ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ τόσο στο Δήμο Έδεσσας, όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα, τη μαχητικότητα με την οποία θα παλέψουμε για τη βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων, ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων.

       Ταυτόχρονα, αποτελεί εγγύηση για το ότι έχουμε ανοιχτή μια μεγάλη αγκαλιά για τους εργάτες και υπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες, για όλους όσους μας ενώνουν τα κοινά συμφέροντα και δεν χωρίζουμε τον κόσμο ανάλογα με το τι ψήφισε στο παρελθόν, δεν βάζουμε ταμπέλες. Μπορούμε να συναντηθούμε στους αγώνες και στην κάλπη, ακόμα και αν δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά συμφωνούμε ότι κάτι πρέπει να γίνει, να αλλάξουν τα πράγματα.

         Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

     Δέσμευσή μας είναι ότι, όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα έχουμε στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας, των διεκδικήσεών μας:

     Τις αυξήσεις στους μισθούς και τα ανθρώπινα ωράρια ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, στις επιχειρήσεις εστίασης, στα εργοστάσια επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων. Αλλά και ευρύτερα, για όλους όσους είδαν το πραγματικό τους εισόδημα να μειώνεται δραματικά τα προηγούμενα χρόνια.

      Και για αυτά έχει λόγο η περιφέρεια. Γιατί δεν γίνεται να κατευθύνεις επιδοτήσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα (όπως και εδώ στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Σερρών, όπως οι διάφορες επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, κ.ά.) και ταυτόχρονα, να μη λες κουβέντα για τις συνθήκες γαλέρας, που επικρατούν σ'αυτές.

     Ταυτόχρονα, θα έχουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας τη στήριξη των ανέργων με αξιοπρεπή κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας, αλλά και διεκδικώντας όλες τις απαραίτητες προσλήψεις στην Παιδεία, στην Υγεία, σε άλλους κρίσιμους τομείς. Όπως η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, που γονατίζουν από την έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκπεραιωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι στην παραγωγή των έργων, οι υγειονομικοί και περιβαλλοντικοί έλεγχοι.Τα προγράμματα ληξιπρόθεσμης εργασίας και κατάρτισης, τα οποία διαχειρίζεται η Περιφέρεια και με τα οποία επί της ουσίας στηρίζονται οι μεγάλες επιχειρήσεις, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα.

          Φίλες και φίλοι,

    Ζήτημα πρώτης γραμμής τόσο για το ΚΚΕ, όσο και για το συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης", είναι η στήριξη του εισοδήματος των μικρών επαγγελματιών και αγροτών που πνίγονται από τα χρέη, τα χαράτσια, την υψηλή φορολογία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Όσοι εξασφαλίζουν ένα καλύτερο εισόδημα, συνήθως εργάζονται ώρες ατελείωτες, στερούνται πολλές φορές το δικαίωμα στην ανάπαυση και στις διακοπές, έχουν αυξημένο άγχος.

    Ειδικά για τους αγρότες, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, για αξιοπρεπείς κατώτερες εγγυημένες τιμές, για χαμηλές τιμές αγροτικών εφοδίων, για αφορολόγητο πετρέλαιο, για πραγματική κάλυψη της παραγωγής τους από το διαρκή κίνδυνο να καταστραφεί αυτή από νεροποντές, χαλαζοπτώσεις, παγωνιές, αρρώστιες.

    Αυτό το κάνουμε στην πράξη, με τη συμβολή μας στους αγώνες, με τις τοποθετήσεις μας και τις προτάσεις στη Βουλή, στην Περιφέρεια και στους Δήμους και όχι στα λόγια, όπως κάνει η παράταξη Τζιτζικώστα και ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλης. Γιατί φυσικά, δεν μπορείς από τη μια να είσαι με τους μεγαλεμπόρους και βιομηχάνους, να στηρίζεις το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές και τη φορολογική τους ασυλία, να στηρίζεις την ΚΑΠ που κατευθύνει τα περισσότερα κονδύλια άμεσα ή έμμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και από την άλλη να στηρίζεις και τους μικρομεσαίους αγρότες.

    Ειδικά για την ΚΑΠ επισημαίνουμε τα εμπόδια που βάζει στην πραγματική αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών αγροτικών δυνατοτήτων του τόπου μας, με τους περιορισμούς και ποσοστώσεις σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τευτλοκαλλιέργεια, η οποία μειώνεται διαχρονικά στα όρια της εξαφάνισης, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στο αδιανόητο, δηλαδή να εισάγουμε ζάχαρη, ενώ ορισμένα χρόνια πριν η χώρα μας ήταν πλεονασματική.

     Αναφερόμαστε στα παραπάνω, γιατί η Περιφέρειά μας είναι πρώτα απ' όλα οι άνθρωποί της και το εισόδημα είναι η βάση για το επίπεδο ζωής όλων μας. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν και απαιτείται πραγματικός αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, ενώ έχουν συνυπογράψει πολιτικά όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το αναφέρουμε γιατί το επόμενο διάστημα (και με την πλάτη των κομμουνιστών) θα πρέπει να ζωντανέψουν οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής, να οργανωθούν, να μαζικοποιηθούν, να ριχτούν στον αγώνα για την καλύτερη επιβίωσή τους, ενώνοντας τη δύναμη και τη φωνή τους με την αγροτιά που μάχεται και είναι στο δρόμο! Είναι θετική η πείρα από τη συγκρότηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων, με τη σφραγίδα του Μπλόκου της Νίκαιας!

        Φίλες και φίλοι,

        Δέσμευσή μας ακόμα είναι ότι θα έχουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων και προτάσεών μας όλα τα απαραίτητα έργα και υποδομές που λείπουν τώρα από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Έργα και υποδομές, όπως η αντισεισμική θωράκιση και η αντιπλημμυρική προστασία που είτε δεν θεωρούνται "επιλέξιμα" στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί τμήμα του γνωστού ΕΣΠΑ, είτε κόβονται και ράβονται στα μέτρα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, που δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες.

     Όσα γίνονται, συνήθως γίνονται κατόπιν εορτής, μετά από καταστροφές, καθυστερούν, τα χρυσοπληρώνουμε. Ταυτόχρονα, δεν εντάσσονται σε έναν ολοκληρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό με διασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση.

  • Για παράδειγμα, αντιπλημμυρικά έργα γίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ η χρηματοδότηση για όλο τον άξονα του ΠΕΠ στον οποίο εντάσσονται αυτά τα έργα είναι της τάξης των 78 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν επαρκεί ούτε για μια Περιφερειακή Ενότητα. Εμείς δεν υιοθετούμε τους πανηγυρισμούς για ορισμένα έργα που έχουν ανακοινωθεί, γνωρίζουμε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα και δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε όλα όσα είναι απαραίτητα. Είναι έργα που έπρεπε να έχουν γίνει, πριν πλημμυρίσει 3 φορές ο Στρυμόνας τα τελευταία 5 χρόνια.
  • Ακόμα, η αντισεισμική θωράκιση, με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολείων και την ενίσχυση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, βρίσκεται στα "αζήτητα" του ΕΣΠΑ, του ΠΕΠ, των τεχνικών προγραμμάτων των δήμων. Γιατί, ως γνωστό, αν ενισχύσεις αντισεισμικά ένα σχολείο, μετά δεν μπορείς να του βάλεις διόδια, για να πλουτίζουν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι.

     Φίλες και φίλοι,

     Στις προτεραιότητές μας επίσης βρίσκονται απαραίτητα έργα:

  • Για την προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων.
  • Ακόμα, για να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ, η αποκομιδή απορριμμάτων, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Στον ολοκληρωμένο και επιστημονικό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος του λαού και όχι τις μπίζνες που έχουν ανοίξει, όπως το παράδειγμα με τον ΧΥΤΑ Παλαιόκαστρου!
  • Για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος και των ΕΕΛ σε όλη την ΠΕ, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα χωριά.
  • Ακόμα, για παρεμβάσεις στο τοπικό οδικό δίκτυο, μεγάλα τμήματα του οποίου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, όπως σχεδόν όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι της ΠΕ Σερρών! Ο λαός της περιοχής έχει μνήμη και ξέρει πώς να αντιμετωπίσει και προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά και μια ενδεχόμενη καθυστερημένη ολοκλήρωση του έργου.
  • Πρώτης προτεραιότητας είναι επίσης έργα αγροτικής οδοποιίας και εγγείων βελτιώσεων για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στο ύψος των αναγκών.
  • Ακόμα, έργα για την ανάπτυξη των υποδομών Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, του εξοπλισμού των μονάδων Υγείας, αλλά και αναβάθμισης των χώρων πρασίνου, αξιοποίησης των όποιων ελεύθερων χώρων.

    Στις προτεραιότητες μας για την Π.Ε.Πέλλας επίσης βρίσκονται απαραίτητα έργα:

  • Για την προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων για το Λουδία και την Τάφρο 66 όπου καταλήγουν εκτός των άλλων και ανεπεξέργαστα λήμματα από τις μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων. Επιπρόσθετα,για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας αλλά και συνολικά για την προστασία των σημαντικών οικοσυστημάτων της περιοχής.
  • Ακόμα για να λειτουργούν σωστά οι ΧΥΤΑ όπως ο αυτός της Έδεσσας που έχει προβλήματα με διαρροή στραγγισμάτων και για τον οποίο κάναμε παρέμβαση στο Π.Σ, η αποκομιδή απορριμμάτων, να ενισχυθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Η πρόβλεψη που υπάρχει για μεταφορά των σύμμεικτων απορριμμάτων (πράσινοι κάδοι) στη Μ.Ε.Α. του Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης που θα λειτουργεί από ιδιώτη μέσω ΣΔΙΤ εκτός των άλλων θα επιβαρύνει με επιπλέον κόστος τους δημότες της περιοχής, ενώ κουβαλάει σαν ουρά την  επικίνδυνη κάυση των απορριμμάτων. Επισημαίνουμε ότι από τα 800 εκ.€ που έχουν δοθεί για τη διαχείριση των απορριμάτων πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια μόνο τα 100 έχουν κατευθυνθεί για να στηριχθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.
  • Για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος και των ΕΕΛ σε όλη την Π.Ε., έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα χωριά.
  • Ακόμα για παρεμβάσεις στο τοπικό οδικό δίκτυο, μεγάλα τμήματα του οποίου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, ενώ η αναβάθμιση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα έχει καταλήξει το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ο λαός της περιοχής έχει μνήμη και ξέρει πώς να αντιμετωπίσει και προεκλογικές εξαγγελίες αλλά και μια ενδεχόμενη καθυστερημένη ολοκλήρωση του έργου.
  • Πρώτης προτεραιότητας είναι επίσης έργα αγροτικής οδοποιίας και εγγείων βελτιώσεων για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στο ύψος των αναγκών. Ακόμα η γρήγορη ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο τοπικό δίκτυο ύδρευσης και στις δεξαμενές όλων των χωριών αλλά και η κατασκευή έργων όπως το φράγμα στην Καλή. Όσα ανακοινώνονται και λέγονται ιδιαίτερα προεκλογικά αποκαλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις εν έτη 2020 και μάλιστα σε μια περιοχή με πλούσιο υδάτινο δυναμικό.

   Ακόμα έργα για την ανάπτυξη των υποδομών παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού, του εξοπλισμού των μονάδων υγείας αλλά και αναβάθμισης των χώρων πρασίνου, αξιοποίησης των όποιων ελεύθερων χώρων. Ιδιαίτερα για το ζήτημα της υγείας επισημαίνουμε ότι μια ορισμένη χρηματοδότηση που έρχεται μέσω του ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας προφανώς και δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες και τις ελλείψεις από την υποχρηματοδότηση που συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

   Αυτές είναι ορισμένες απ' τις προτεραιότητές μας για βασικά ζητήματα που καθορίζουν το επίπεδο ζωής μας. Για τις μεγάλες ελλείψεις είναι συνυπεύθυνοι τόσο η διοίκηση Τζιτζικώστα, όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκλεκτός της οποίας είναι ο κ. Γιαννούλης, οι οποίοι βέβαια συγκλίνουν στα βασικά και ουσιαστικά ζητήματα. Όπως είναι για παράδειγμα οι μίζεροι για το λαό μας προϋπολογισμοί της Περιφέρειας, λόγω της υποχρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος, όπως είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ για μια συγκεκριμένη ιεράρχηση έργων και παρεμβάσεων, με βασικό κριτήριο την άμεση ή έμμεση υποστήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων.

      Η αντιπαράθεση που προσπαθεί να κάνει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιαννούλης στη Διοίκηση της Περιφέρειας, που πρόσκειται στη ΝΔ, περί ταχύτητας απορρόφησης των κονδυλίων, είναι πραγματικά άσφαιρη. Και αυτό γιατί συμφωνούν σε όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις, ενώ ήταν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έδινε συγχαρητήρια στη Διοίκηση Τζιτζικώστα μπροστά στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας που έγινε πριν ένα χρόνο.

     Από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα εργατικά - λαϊκά στρώματα και τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές, αποδεικνύεται ότι η πρωτιά στην απορροφητικότητα "αναπτυξιακών" κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που καταγράφεται, τόσο συνολικά για τη χώρα μας σε επίπεδο ΕΕ, όσο και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε επίπεδο Ελλάδας, βασικά εξυπηρετεί επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και μπαλώνει ορισμένες τρύπες, κατευθύνει ορισμένα ψίχουλα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα λεγόμενα "αναπτυξιακά" ευρωπαϊκά κονδύλια προέρχονται από τη βαριά φορολογία των εργατικών και ευρύτερα λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας, σε όλη την ΕΕ.

      Φίλες και φίλοι,

      Με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" θα μπει στο προσκήνιο πιο δυναμικά η προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζομένους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

    Έτσι θα μπορούσε να απογειωθεί τόσο η αγροτική παραγωγή, όσο και η βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά και η παραγωγή γεωργικών μηχανημάτων, λιπασμάτων, εφοδίων, κλπ. Έτσι θα μπορούσαν να βρουν δουλειά χιλιάδες εργαζόμενοι, επιστήμονες από όλες τις ειδικότητες.

    Είναι προφανές ότι σε αυτό το δρόμο δεν θα υπήρχε ανάγκη για εισαγωγή προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε και μάλιστα ανώτερης ποιότητας. Είναι προφανές ότι σε αυτό το δρόμο, βιομηχανίες όπως η ΕΒΖ, δεν θα απαξιώνονταν και δεν θα έκλειναν.

     Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

    Διοίκηση της Περιφέρειας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι που στηρίζονται από άλλα αστικά κόμματα μέχρι και από τη ΧΑ, συμφωνούν στην ταχύτερη μετατροπή της Περιφέρειας μας σε "πύλη εισόδου" προς τα Βαλκάνια, αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, επιχειρηματικών πλάνων μεγάλων ομίλων στην Ενέργεια, στις Μεταφορές, σε άλλους κλάδους.

    Είναι αυτοί οι σχεδιασμοί και επιχειρηματικά συμφέροντα που καθιστούν τα Βαλκάνια και τη ΒΕ κόμβο αντιθέσεων - αντιπαραθέσεων μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που φέρνουν πιο κοντά μεγάλους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής.

Είναι οι σχεδιασμοί ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που έφεραν στο προσκήνιο και τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, στην ουσία της οποίας συμφωνούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί στην Περιφέρεια, εκτός του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ.

     Και η ουσία προφανώς δεν βρίσκεται στο όνομα, αλλά στην ενίσχυση αυτού του δολοφονικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, του βασικού παράγοντα αποσταθεροποίησης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι τέτοιες μέρες πριν 20 χρόνια, το ΝΑΤΟ αξιοποιώντας τα εδάφη, τις εγκαταστάσεις, τον εναέριο χώρο της χώρας μας, άρχισε τους βομβαρδισμούς απέναντι στην τότε Γιουγκοσλαβία, διαλύοντας τις υποδομές της χώρας, χτυπώντας σχολεία, νοσοκομεία, άμαχο πληθυσμό.

     Γι' αυτό, καταρχήν, αυτή η συμφωνία είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για όλους τους λαούς της περιοχής. Είναι επίσης απαράδεκτη, γιατί συντηρεί τα ανιστόρητα περί "Μακεδονικής γλώσσας" και "Μακεδονικής ιθαγένειας", ακριβώς για να συντηρούνται αλυτρωτισμοί, να αλληλοτροφοδοτούνται εθνικισμοί που μπορούν να αξιοποιηθούν από μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στην τακτική του "διαίρει και βασίλευε" στα Βαλκάνια, αν και όποτε χρειαστεί για να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους.

    Το ποιος κρύβεται πίσω από τη συμφωνία αποκαλύπτεται τόσο από τα συνεχόμενα συγχαρητήρια του κ. Πάιατ, επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και αξιωματούχων της ΕΕ, αλλά και από την επίσκεψη του πρωθυπουργού προ λίγων ημερών στα Σκόπια, συνοδεία των στελεχών των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας μας.

     Για να αποσπάσει τη στήριξη του λαού σ' αυτούς τους σχεδιασμούς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζει τα δήθεν "οφέλη" που θα έχει τάχα από τη "συνανάπτυξη" των Βαλκανίων, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Όμως έχουμε πείρα:

      Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν ωφελήθηκαν, ούτε θα ωφεληθούν από τις επενδύσεις μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στη γείτονα και γενικότερα στα Βαλκάνια. Πέρα από το γεγονός ότι η μετανάστευση επιχειρήσεων τα προηγούμενα χρόνια άφησε χιλιάδες ανέργους και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι χαμηλότεροι μισθοί στις βαλκανικές χώρες αξιοποιήθηκαν για τη συμπίεση των μισθών στη χώρα μας, συμπίεση που επικυρώθηκε με το μνημονιακό πλαίσιο των προηγούμενων χρόνων.

    Ταυτόχρονα, η ενεργειακή φτώχεια αφορά ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, την ώρα που το ενεργειακό δίκτυο επεκτείνεται, περνάν αγωγοί όπως ο TAP από την περιοχή μας. Οι επενδύσεις σε μεταφορικές και ενεργειακές υποδομές για τη διασύνδεση των βαλκανικών χωρών, αλλά και τα 200 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε ο Τσίπρας στους επιχειρηματικούς ομίλους, ως μαγιά για το ταμείο της συνανάπτυξης, είναι πόροι που θα στερηθεί ο λαός της περιοχής για την κάλυψη των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών.

    Φίλες και φίλοι,

    Με δυνατό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" μπορεί να ενισχυθεί το πραγματικό αντίπαλο δέος στο φασισμό και στην ακροδεξιά.

    Έτσι μπορεί να γκρεμιστεί από την τρίτη εκλογική θέση η ΧΑ, αλλά και να χωθούν στις τρύπες τους αυτοί που πρόδωσαν αμέτρητες φορές το λαό μας, όπως τότε που οι πολιτικοί τους πρόγονοι παρέδιδαν στους Γερμανούς ναζί, στους Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες τη Μακεδονία, το λαό μας. Όπως τότε που έβαζαν κουκούλες και κατέδιδαν στους κατακτητές, πατριώτες που πάλευαν για την απελευθέρωση, που οδηγούσαν τους κατακτητές σε θηριωδίες, όπως το πογκρόμ στο κέντρο της Έδεσσας και η σφαγή των κατοίκων της.

     Όπως τώρα, που δεν λένε κουβέντα για τους εργαζομένους, για τα δικαιώματα της νέας γενιάς, αλλά στέκονται "κλαρίνο" στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και στο πιο ισχυρό τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου, του εφοπλιστικού.

     Φίλες και φίλοι,

    Το όνομα του συνδυασμού μας δεν είναι τυχαίο. Πιστεύουμε πραγματικά ότι μόνο μια ευρεία κοινωνική - λαϊκή συσπείρωση μπορεί σήμερα να "ταράξει τα νερά", να διεκδικήσει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα, να ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

   Συνολικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ψηφοδέλτιό μας στελεχώνεται από ανθρώπους αγωνιστές όλων των ηλικιών, με προσφορά, με αξίες και ιδανικά που δεν μπαίνουν σε συνδιαλλαγές και παζαρέματα, που δεν έχουν δεσμεύσεις σε επιχειρηματίες.

Από εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργάτες και υπάλληλους, μικρομεσαίους αγρότες, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, μικρούς επαγγελματίες, επιστήμονες, φοιτητές, καλλιτέχνες, ανθρώπους του αθλητισμού, απόστρατους. Με διακριτό το χαρακτηριστικό της ανανέωσης και της παρουσίας νέων ανθρώπων.

     Φίλες και φίλοι,

   Έχουμε τη δυνατότητα να εκλέξουμε περιφερειακό σύμβουλο στην ΠΕ Πέλλας, ο οποίος θα μπορέσει να έχει τη δική του συμβολή, τόσο στην ανάδειξη των προβλημάτων του λαού της περιοχής, όσο και στη διατύπωση προτάσεων για τη διεκδίκηση συγκεκριμένων λύσεων.

   Γιατί, όσο δεν έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για ριζικές ανατροπές σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας, έχει μεγάλη σημασία το ποιος μπορεί να ασκήσει αξιόπιστα πραγματική αντιπολίτευση από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζόμενων, της νεολαίας.

    Με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα, να ανοίξει ο δρόμος για τη ριζική αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο λαός μας, η νεολαία», ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

 

             Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Μπούφκα Γιάννη, συνδικαλιστή στο χώρο των εμποροϋπαλλήλων, με αναφορά στη βαρβαρότητα της δουλειάς στο χώρο των πολυκαταστημάτων και του εμπορίου ( ελαστικές μορφές απασχόλησης, μισθοί-επιδόματα, κατάργηση αργιών, κλπ. ) και Ουγγρίνο Αλέκο, γεωπόνο της Περιφέρειας, που αναφέρθηκε στα προβλήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών αντιπαλεύοντας την ΚΑΠ των “μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων”.

 

     Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν

           Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Έδεσσας :

  1. Γαϊσίδης Παναγιώτης : Ιδιωτικός Υπάλληλος
  2. Γαλαμάρας Θεόδωρος : Αγρότης
  3. Γάτσος  Νίκος  : Οικοδόμος
  4. Γεωργίου Κωνσταντίνος : Συνταξιούχος Δ.Ε.Η.
  5. Γιάγκου Πασχαλίνα ( Λίνα ) : Αγρότισσα
  6. Γκίρμπας  Ηλίας : Γεωπόνος - Αγρότης
  7. Γούλιος  Ιωάννης : Μάγειρας
  8. Δουϊτσης  Μανώλης : Εργαζόμενος στον Επισιτισμό
  9. Θεοδώρου Μαρία : Εργαζόμενη στον Επισιτισμό
  10. Θώμογλου Ευστρατία : Συνταξιούχος Βρεφονηπιοκόμος
  11. Γκίνου Ελισσάβετ Βέτα : Συνταξιούχος Εργάτρια
  12. Καραβίτης Συμεών ( Σίμος ) : Αγρότης
  13. Καραθάνος Γιώργος : Οδοντίατρος
  14. Κεσίσογλου Βασίλης : Συνταξιούχος Αυτοαπασχολούμενος
  15. Κετικίδου  Αλέκα : Εργάτρια
  16. Κωνσταντινίδης  Στέφανος : Μάγειρας
  17. Ρώσση Χρυσάνθη : Τελειόφοιτος Οικονομικού
  18. Κεσίσογλου Γιώργος : Βιομηχανικός Εργάτης
  19. Κετικίδης Παύλος : Ελαιοχρωματιστής
  20. Λυτρίδης Νίκος : Τελειόφοιτος Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός
  21. Μάντη  Μαρία : Αυτοαπασχολούμενη
  22. Μαρίνος Δημήτρης : Συνταξιούχος Οικοδόμος
  23. Μητσαράκη  Μαρίνα : Λογίστρια
  24. Νούκα Ευτέρπη : Άνεργη
  25. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος : Αγρότης
  26. Παπαϊωάννου Γιώργος : Αγρότης
  27. Πασσαλής Αθανάσιος : Εργαζόμενος Δ.Ε.Η.
  28. Πουρδάνης Αντώνης : Πτυχιούχος Δομικών Έργων - Ιδιωτ.Υπάλληλος
  29. Φουνταλή Χριστίνα : Πτυχ/χος Πληροφορικής,ΥπάλληλοςΤηλεπικοινωνιών
  30. Ρώσση-Κωνσταντινίδου Ελένη : Άνεργη
  31. Σαλονικίδου Αναστασία ( Τασούλα ) : Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
  32. Σανίδας Αργύρης : Γιατρός, ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής
  33. Σαπουνάς Ευάγγελος : Σιδεράς
  34. Σαπουντζή Αναστασία :  Οικιακά
  35. Σουρουτζόγλου Γεωργία : Οικιακά
  36. Συμεωνίδης Νίκος : Γεωπόνος
  37. Τζόρου Μαρία : Συνταξιούχος Γιατρός-Πνευμονολόγος
  38. Τουρλάκης Πέτρος : Οδηγός Διεθνών Μεταφορών
  39. Τύπος Χριστόδουλος : Αγρότης
  40. Φουνταλής Μιχάλης : Συνταξιούχος Δ.Ε.Η.- Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Έδεσσας

 

Και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Π.Ε.Πέλλας ( αλφαβητικά ) :

 

  1. Γκίρμπας Σταύρος : Είναι 60 χρονών και παντρεμένος με 3 παιδιά. Είναι αγρότης και κατοικεί στην Άρνισσα . Διετέλεσε πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρνισσας.

 

  1. Καλαιτζής Μιχάλης : Είναι 36 χρονών και κατοικεί στα Γιαννιτσά. Εργάζεται ως δάσκαλος στο Παλαίφυτο του νομού Πέλλας. Είναι γραμματέας της ΤΕ Πέλλας και μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

 

  1. Μπούφκας Γιάννης : Είναι 35 χρονών. Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά ,έχει φοιτήσει στη σχολή εμποροπλοιάρχων και συνεχίζει τις σπουδές του στο ανοιχτό πανεπιστήμιο στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών. Ιδιωτικός υπάλληλος, εργάζεται ως αποθηκάριος στην εταιρία LIDI. Είναι γενικός γραμματέας στο σωματείο εργαζομένων στα LIDI και μέλος του κλαδικού σωματείου εμπορουπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη.

 

  1. Ουγγρίνος Αλέκος : Είναι 56 χρονών και κατοικεί στα Καλύβια -Σκύδρας. Εργάζεται ως γεωπόνος στη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της ΠΕ Πέλλας στα Γιαννιτσά. Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιαννιτσών της Πανελλήνιας ένωσης γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων( ΠΕΓΔΥ)  , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίο της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. και μέλος του τοπικού συμβουλίου Πέλλας του συλλόγου εργαζομένων περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας(ΣΕΠΕΚΕΜ) . Μέλος της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ . Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.

 

  1. Παπαδοπούλου Ελένη: Είναι 23 χρονών. Απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας ΑΠΘ . Κατάγεται από τον Εξαπλάτανο του νομού Πέλλας. Είναι μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

 

  1. Φουνταλή Αναστασία : Είναι 40 χρονών ,παντρεμένη και μητέρα 1 παιδιού. Κατοικεί στην Έδεσσα και είναι αδιόριστη εκπαιδευτικός-φυσικός.

 

  1. Χατζηβασιλειάδου Καίτη: Είναι 40 χρονών και κατοικεί στα Γιαννιτσά.  Πτυχιούχος του οικονομικού τμήματος  του ΑΠΘ και διατηρεί λογιστικό γραφείο στα Γιαννιτσά. Είναι μέλος της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments