....

H Ν.Δ. ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε πλεόνασμα στα ταμεία του κράτους. Αν δεν υπήρχε πλεόνασμα, όπως λέει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που βρήκε η ΝΔ τα 600 εκατ. ευρώ που έδωσαν αμέσως σε ελαφρύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας;”, δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε πάνελ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.

Σημεία της συνέντευξης

– Υπήρχε δημοσιονομικό περιθώριο αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή είναι άνιση και αντικοινωνική κυβέρνηση, επέλεξε να δώσει φοροελάφρυνση μόνο στο 2,5% των επιχειρήσεων της χώρας. Ακόμη και οι βουλευτές της ΝΔ νιώθουν μεγάλη αγωνία γιατί τώρα θα πάνε στις επαρχίες τους και θα μιλήσουν με τον κόσμο που του κόψανε το Μέρισμα, γιατί το κόψανε σε πάρα πολύ κόσμο, περίπου 1 στους 5 πήρε το Κοινωνικό Μέρισμα, έρχονται τώρα και προεξαγγέλλουν μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2020, το οποίο δεν είναι στον προυπολογισμό. Προεξαγγέλλουν μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης που θα μπορούσαν να την κάνουν τώρα αλλά δεν την έκαναν. Έβαλαν, αντί για περιορισμό της προκαταβολής φόρου στο 50%, μια έκπτωση της τάξης του 5% απλά για καλύψουν την αδυναμία τους προς το σύνολο της κοινωνίας.

– Υπήρχαν περιθώρια για να ωφεληθεί η κοινωνία μας. Η ΝΔ επειδή είναι μια άδικη κυβέρνηση, μια αντικοινωνική κυβέρνηση, επέλεξε να δώσει 600 εκατ. φοροελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, στα αμοιβαία κεφάλαια, σε μερίσματα, δηλαδή σε αυτά που δεν αφορούν όλους εμάς και τελικά να επιβαρύνει και τους ελεύθερους επαγγελματίες με αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, με αύξηση του κόστους ενέργειας. Αυτά δεν είναι θετικά μέτρα.

– Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ το 2015 παρέδωσαν άδεια ασφαλιστικά ταμεία και διαλυμένους μηχανισμούς χωρίς αποθεματικά. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα τα Ταμεία να είναι πλεονασματικά και να εφαρμόζεται ο νόμος Κατρούγκαλου, διότι θα δούμε τι θα πει και η απόφαση του ΣτΕ. Υποθετικές πολιτικές συζητήσεις δεν μπορούμε να κάνουμε.

– Οι φοροελαφρύνσεις στην Ελλάδα γίνονται διότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε έναν προυπολογισμό, του 2019, ο οποίος βγαίνει. Είναι δημοσιονομικά ορθός. Αν δεν ήταν ο Τσακαλώτος και ο Χουλιαράκης και Πρωθυπουργός ο Τσίπρας, δεν θα είχαν τη δυνατότητα σήμερα να μιλάνε για μείωση της φορολογίας, γιατί δεν θα είχαν αποθεματικά και δεν θα ήταν εκτός μνημονίων.

– Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χρεοκόπησαν την πατρίδα μας και όλοι μαζί πιεστήκαμε και ως κυβέρνηση και ως πολίτες, για να βγούμε από τα μνημόνια και από τη χρεοκοπία, και αφού βλέπουμε ότι στον προυπολογισμό έχουμε περιθώρια τα οποία δημιούργησαν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τα χρησιμοποιούν;

– Για ποιο λόγο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ σε ακίνητη περιουσία πάνω από 500χιλ. ευρώ; Για ποιο λόγο να μειωθεί ο φόρος στα αμοιβαία κεφάλαια; Για ποιο λόγο να υπάρχει ελάφρυνση προς το real estate, το οποίο δεν είναι επενδυτική – παραγωγική επιχειρηματικότητα; Άρα, δεν μας λένε την αλήθεια στη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ωφελούν το 2,5% των επιχειρήσεων και αφήνουν να υποφέρει το 97,5% της ελληνικής κοινωνίας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments