....

ΧΑΚΑΡΑΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ 200.000€

Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του εκλιπόντος, με την οποία ισχυρίζεται πως επιτήδειοι εισέβαλαν στους λογαριασμούς του Παντελή Παντελίδη και απέσπασαν πνευματικό υλικό, αλλά και χρηματικά ποσά

Σε μήνυση κατ' αγνώστων προχώρησε η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, ο οποίος και σκοτώθηκε τον περασμένο  μήνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, καταγγέλλοντας πως επιτήδειοι χάκαραν του λογαριασμούς social media του τραγουδιστή, μια μέρα μετά το θάνατό του και κατάφεραν να αποσπάσεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

 

Στη μηνυτήρια αναφοράς που κατέθεσαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οι γονείς και ο αδελφός του Παντελίδη περιγράφουν τον τρόπο που κινήθηκαν οι δράστες. Την επομένη του θανάτου του Παντελίδη, οι δράστες φαίνεται πως απέκτησαν πρόσβαση σε όλους τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του, παραβιάζοντας πνευματική ιδιοκτησία που ανήκει στον καλλιτέχνη, αλλά και αποσπώντας χρηματικά ποσά από τα "χτυπήματα" στο youtube.

Έβαλαν χέρι σε αδημοσίευτα τραγούδια του

Όπως ισχυρίζεται η οικογένεια, οι δράστες χάκαραν τους κωδικούς του καναλιού του στο youtube, που διατηρούσε ο τραγουδιστής και κατόρθωσαν να διοχετεύσουν περί τις 200.000 ευρώ σε τραπεζικό τους λογαριασμό, ενώ χακάροντας το icloud απέκτησαν πρόσβαση και έκλεψαν «αδημοσίευτα τραγούδια αλλά και πρωτότυπες εκτελέσεις» του τραγουδιστή.

Το ίδιο συνέβη και με τους λογαριασμούς που διατηρούσε στο Facebook. Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι την επομένη της κηδείας, την 21η Φεβρουαρίου 2016, επιστήθιος φίλος του Παντελίδη μπήκε στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή προκειμένου να ευχαριστήσει τον κόσμο «εκ μέρους της οικογένειας», όμως η σελίδα είχε καταργηθεί! Στη συνέχεια ο αδελφός του τραγουδιστή επιχείρησε να μπει σε δυο ακόμη επίσημα προφίλ του στο Facebook. «Και στις δυο περιπτώσεις οι κωδικοί εισόδου είχαν αλλάξει, ενώ στο δεύτερο προφίλ η επέμβαση ήταν ακόμη πιο δραστική καθώς αυτοί που παρανόμως είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό –και στις πληροφορίες που εμπεριείχε- είχαν αλλάξει ακόμα και το όνομα…».

Οικονομικά οφέλη από τις διαφημίσεις

Σύμφωνα με την οικογένεια του εκλιπόντος ο σκοπός των δραστών ήταν να καταλάβουν το «προφίλ» του Παντελίδη και να προσπορίσουν οικονομικά οφέλη από τις διαφημίσεις. Στην συνέχεια διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για τυχαίο γεγονός αλλά οργανωμένο σχέδιο καθώς από την επομένη του θανάτου οι δράστες είχαν κατορθώσει να υποκλέψουν τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το twitter, το Instagram, το youtube αλλά και το icloud!

Παράλληλα η οικογένεια του Παντελίδη ισχυρίζεται ότι αλλάζοντας τους κωδικούς στο youtube οι δράστες κατόρθωσαν να αποσπάσουν τεράστια κέρδη. Αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Το κανάλι που τηρούσε ο θανών στο youtube με εκατομμύρια χτυπημάτων, για το κάθε βίντεο όπως προκύπτει από τις ενδεικτικά προσκομιζόμενες εκτυπώσεις video clips από το κανάλι του youtube από την εμπορική εκμετάλλευση των οποίων ο Παντελής δικαιούταν ποσοστά με βάση την οικεία σύμβαση με την δισκογραφική του εταιρεία ήταν ιδιαίτερα θελκτικό για τους δράστες" σημειώνουν από την οικογένεια και συμπληρώνουν:

"Έτσι οι δράστες κατάφεραν επηρεάζοντας τα στοιχεία του υπολογιστή, εξαπατώντας τους ενδιαφερόμενους και παριστάνοντας ψευδώς ότι είναι νόμιμοι διαχειριστές και δικαιούχοι του καναλιού, αφενός μεν την απόσπαση τεράστιων χρηματικών ποσών μέσω της αλλαγής του αριθμού λογαριασμού στον οποίο κατατίθεντο τα χρήματα του δικαιούχου και αφετέρου την παρεμπόδισή μας από το να λάβουμε γνώση σχετικά με τα ποσά που κατατέθηκαν για το κάθε βίντεο". Μάλιστα υπολογίζουν ότι το όφελος των δραστών από την παραβίαση του youtube αγγίζει το ποσό των 200.000 ευρώ από τις προβαλλόμενες διαφημίσεις και μόνο!

 

Πηγή: Espresso

 

Σχόλια - Facebook Comments