....

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΟ 80Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Στο Κωπηλατοδρόμιο των Ιωαννίνων διεξήχθη στις 26 & 27 Ιουλίου η Β΄ φάση του 80ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων,

με την συμμετοχή περισσοτέρων από 340 αθλητών από 28 σωματεία όλης της χώρας. Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών πήρε μέρος σ’ αυτό με 12 αθλητές και αθλήτριες σε 5 πληρώματα και, συνεπής στο ραντεβού με τις διακρίσεις, κατέκτησε ένα Χάλκινο μετάλλιο, ενώ έχει να επιδείξει ακόμη δύο 5ες, μία 8η και μία 10η θέση.

Το μετάλλιο κατέκτησε ο Πέτρος Μπαλλής στο σκιφ παίδων (1Χ), ένα αγώνισμα που κατά κοινή ομολογία, είναι το δυσκολότερο στο άθλημα της κωπηλασίας. Ο Πέτρος από την αρχή της διοργάνωσης έδειξε ότι ήταν καλά προετοιμασμένος και έτοιμος να διεκδικήσει αυτό που τα προηγούμενα χρόνια έχανε στις λεπτομέρειες. Πέρασε άνετα απευθείας στον ημιτελικό ως 2ος και στη συνέχεια, σε μια κούρσα φωτιά, με τέσσερεις βάρκες να διεκδικούν με αξιώσεις τις 3 προνομιούχες θέσεις τερμάτισε 3ος, 1/100 πίσω από τον 2ο και 74/100 μπροστά από τον 4ο και πέρασε στον Μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Εκεί, με πολύ καλή τακτική και πολλές δυνάμεις, κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση με 64/100 του δευτερολέπτου από τον 2ο και μεγάλη απόσταση από τον 4ο και να κατακτήσει την πολύ σημαντική διάκριση που τον φέρνει στην θέση του 3ου καλύτερου κωπηλάτη της κατηγορίας του στην Ελλάδα.  

Σημαντική επίσης επιτυχία η 5η θέση της Πηνελόπης Αλμπαντάκη στο επίσης πολύ δύσκολο αγώνισμα του σκιφ κορασίδων. Και η Πηνελόπη είχε ανάλογη πορεία, με απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό, άνετα και ελεγχόμενα 3η στον ημιτελικό και όλα για όλα στον τελικό, για να κατακτήσει τελικά την 5η θέση.  

Στην 5η θέση του διπλού σκιφ κορασίδων στον μεγάλο τελικό βρέθηκαν και οι αδελφές Γιώτα και Μαρία Σταμπόλκου αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον καθώς είναι ένα σχετικά νέο πλήρωμα.  

Τα άλλα δύο πληρώματα που συμμετείχαν στους αγώνες ήταν τετραπλά σκιφ παίδων επανδρωμένα από νέους κατά πλειοψηφία αθλητές.

Το πρώτο με τους Σεραφείμ Χατζηδάκη, Στέφανο Καπάκογλου, Καλλισθένη Μιχάλογλου και Βασίλη Τσαλικίδη ήταν 2ο στο μικρό τελικό και 8ο στη γενική κατάταξη.

Το δεύτερο με τους Γιάννη Παπαχρηστούδη, Γιώργο Μπαντά, Δημήτρη Γρηγοριάδη και Παναγιώτη Κοσμίδη ήταν 4ο στον μικρό τελικό και 10ο στη γενική. Εδώ, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η απειρία, καθώς, με εξαίρεση τον Μιχάλογλου, όλοι οι υπόλοιποι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιους Αγώνες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των προπονητών του Ομίλου Ανδρέα Λιγγερίδη και Χριστίνας Πασχαλούδη  και των μελών της διοίκησης που παραβρέθηκαν στους αγώνες, η παρουσία της ομάδας στο 80ο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων – Κορασίδων κρίνεται επιτυχημένη και θέτει τις βάσεις για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Την αποστολή συνόδευσε εκτός των προπονητών ο Πρόεδρος του ΝΟΓ και αν. μέλος του Δ.Σ. της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Νίκος Θωμαΐδης, ο έφορος εγκαταστάσεων Τάσος Μητκάκης, ως Αρχηγός της αποστολής  και το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Αλμπαντάκης. Αρκετοί γονείς επίσης, βρέθηκαν στην όμορφη λίμνη των Ιωαννίνων για να εμψυχώσουν τα παιδιά στον δύσκολο αγώνα τους και να πανηγυρίσουν τις διακρίσεις τους.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments