....

ΧΛΙΔΗ, ΠΑΡΤΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σε απίστευτες σπατάλες που θυμίζουν τη μεγάλη ζωή εκατομμυριούχων, φαίνεται να επιδίδεται το Ελληνικό Δημόσιο, βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων έκαναν πρωτοχρονιάτικο πάρτι που κόστισε 33.500 ευρώ, ενώ οι γιορτές είχαν κοστίσει στο δήμο Ορμυλίας της Χαλκιδικής 6.000 ευρώ, για κάρτες που έστειλαν Χριστούγεννα και Πάσχα. Το ίδιο “γλεντζέδες” φαίνεται να ήταν και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού είχαν δώσει 5.300 ευρώ για να καπνίζουν το αγαπημένο τους κουβανέζικο πούρο.

Φυσικά, αυτά τα ποσά δεν είναι τίποτα μπροστά στα  285 εκατομμύρια ευρώ, που δίνει ο ελληνικός λαός για τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκουν στο δημόσιο!

Φυσικά, με περίσσια απλοχεριά μοιράζουν τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου και στη ΔΕΗ.  Η Φιλοσοφική Σχολή, το περασμένο καλοκαίρι άφησε τα φώτα ανοιχτά στο άδειο κτίριο και ο λογαριασμός έφτασε τα 300.000 ευρώ. Η εξήγηση του Πανεπιστημίου ήταν πως επρόκειτο για φώτα ασφαλείας. Ακόμη και αυτό μοιάζει  πταίσμα μπροστά στο «λογαριασμό» που προκύπτει από το σχεδιασμό ιστοσελίδων του Δημοσίου. Αυτοί που έφτιαξαν το site του ΙΚΑ το κοστολόγησαν στα 2,2 εκατ. ευρώ, εκείνο του Εφετείου θα αγγίξει το 1,5 εκατ., ενώ της Βουλής φτάνει τα 1.100.000 ευρώ.

Η λίστα δεν έχει τέλος στις πρωτοφανείς σπατάλες στο Δημόσιο. Στην Παλλήνη της Χαλκιδικής για παράδειγμα, οι δημότες πλήρωσαν 900 ευρώ για πρακτικά του Οκτωβρίου, μόνο που εκείνο το μήνα δεν έγινε καμία συνεδρίαση, ενώ στα Γρεβενά η Δημοτική Εταιρεία Υδρευσης και αποχέτευσης στα παραστατικά που βάρυναν το δήμο με 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ στις αποδείξεις περιγράφονταν μεταξύ άλλων τα πρώτα «δημοτικά» μεταξωτά εσώρουχα, αξίας 3.000 ευρώ.

Τέλος, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί η περίπτωση της ΔΕΗ όπου οι συνδικαλιστές είχαν στήσει κομπίνα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εξωτικών ταξιδιών…

http://www.lay-out.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments