....

"ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ" ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΧΑΣΑΠΙΔΗ

ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

Να υπακούμε μας είπαν ιθύνοντες προχθές και σήμερα.
Να μην αντιδρούμε στις ντροπιαστικές συμφωνίες των ηγετών μας που κάνουμε με τους γείτονες μας, γιατί έτσι φυλάσσουμε τα νώτα μας με υπευθυνότητα, από εχθρούς που θέλουν να μας εξοντώσουν, δολιότητα. Και ο φαύλος πρεπισμός μας υποτάχθηκε στα εξαγγελμένα με επισημότητα. Πολιτευτές υπουργοί βολεμένοι αρχηγοί αρμόδιοι και λοιποί, ρίχνοντας τις ασπίδες αμαχητί.
Πέμπτη φορά πουλάνε Έλληνες κυβερνήτες Λαό Έθνος και Τιμή, στην ταπεινωτική δουλικότητα , χωρίς δικαίωμα στο Λαό του <<κρίνειν>> τα πεπραγμένα.
Πόντο – Μικρά Ασία – Θράκη – Βόρεια Ήπειρο – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Ανοησία, προς όφελος Σκοπίων και Τουρκίας που μας απειλούν με επεκτατισμό τα Συντάγματα τους, απεδέχθη των Πρεσπών η συμφωνία. Κύπρος; Προδοσία.
Αυτά βλέπουν οι γείτονες και μας πουλούν σαν το κουρόγιδων το μαλλί, που’ ναι ευτελές και στην τιμή το τελευταίο.
Πολιορκούν ανενόχλητα τώρα Σκόπια και Αιγαίο.  Τέλος δεν έχει το μάθημα. Καλούς κακούς επιλέγουμε κι’ ας είναι ντροπιασμένοι, αρκεί εις την παράταξη να μείνουν ενωμένοι.
Αγία Σοφία ακούς τα αναίσχυντα; Υποδοχή θύτη βέβηλοι στο Μαξίμου.
Μετά τα Βαρώσια θα επισκευτεί την Αθήνα ο επάρατος. Θα υποδεχτούμε απομεινάρι γενοκτόνων του αιώνα, με λυγισμένο σβέρκο έναν πατρόνα, τώρα με βούλα στρατιωτική των Βαλκάνιων κηδεμόνα.  Ξεχνόντας ότι : << Μωρά έπέμναν ορφανά. Αράβνε Μάνα Κύρη. Πάνε σήν στράτα την αγύριστον. Σό θάνατον. Σό έξορίας.>>
Χρόνια η ανθρωπότητα λυγά το γόνα στους πολεμικούς εξοπλισμούς των ισχυρών. Εκτός  από τους ήρωες του 40, που τους αποδίδεται απ’ όλους τους λαούς άξια Τιμή, ότι πρώτη τσακίσανε το μύθο του αήττητου άξονα επάξια, με το χαμόγελο στα χείλη.
Όπως το αδούλωτο του 21 καριοφίλι. Όπως –τα παιδιά με την σφεντόνα-, ΓΕΝΝΑΙΟΙ, με αλύγιστο το γόνα.
Τι να πω όταν βλέπω ανδρειωμένους, έχω έμπνευση θαρρώ, γράφω νέους στίχους. Άκριτους σφριγηλούς ακμαίους.
Δεν είμαι στιχοπλόκος ούτε δήθεν ποιητής ούτε πολεμοχαρής, αλλά ούτε της υποταγής. Είμαι ένας εβδομηνταεπτάρης του τόπου μας εραστής.
<<ΝΤΟΥΜ ΣΠΥΡΟ ΣΠΕΡΟ>>
Ρίμες γράφω και προσφέρω.

Κωνσταντίνος Κασαπίδης
19 – 8 – 21  Έδεσσα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments