....

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η Ελληνική κωπηλασία βρίσκεται στην ελίτ του Ευρωπαϊκού στερεώματος και το απέδειξε περίτρανα στο

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον ποταμό Σάβα της Βελιγραδίου. 

Τα ελληνικά κουπιά κατέκτησαν δυο μετάλλια, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο και πήραν μέρος σε ακόμη τέσσερις μικρούς τελικούς κάνοντας ένα ιδανικό ξεκίνημα ενόψει των παγκοσμίων πρωταθλημάτων που έρχονται μέσα στο καλοκαίρι. 

Στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου ανέβηκε η Κατερίνα Νικολαϊδου στο σκιφ ελ βαρών των γυναικών. Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια κατάφερε να υπερασπίσει τον τίτλο που είχε κερδίσει πέρυσι στη Σεβίλλη και να κατακτήσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση σημειώνοντας μάλιστα δυο φορές ρεκόρ Ευρώπης τερματίζοντας στον τελικό σε 7:33.12.

Η Νικολαίδου αν και ξεκίνησε πολύ αργά την κούρσα όπου βρέθηκε στην 5η θέση στα πρώτα 500μ. στη συνέχεια έπιασε τον γνωστό της ρυθμό και κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση το χρυσό μετάλλιο. Στην δεύτερη θέση ήταν η Ολλανδέζα Φρένκεν με 7:34.95 και στην 3η η Γερμανίδα Πλες με 7:35.86 

Δάκρυα χαράς πλημμύρισαν τα μάτια της Κατερίνας Νικολαϊδου την στιγμή που ακουγόταν ο Εθνικός ύμνος προς τιμή της στην απονομή των μεταλλίων του τελικού του σκιφ ελ βαρών γυναικών 

 «Είμαι περήφανη και χαρούμενη που για δεύτερη φορά κατακτώ το χρυσό μετάλλιο . Κάθε χρόνο γίνεται και πιο δύσκολο. Ένιωσα ότι έμεινα πίσω στο πρώτο 500άρι, στην 4η ή 5η θέση αλλά δεν έχασα το κουράγιο μου και βρήκα τη δύναμη να επιστρέψω» είπε αμέσως μετά την κούρσα που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι.  

Εντυπωσιακή και η τετράκωπος άνευ όπου οι Γιάννης Τσίλης Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου επέστρεψαν δυναμικά στο προσκήνιο μετά ένα χρόνο αποχής , αφού είχαν να αγωνιστούν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου (όπου μαζί με τον Στέργιο Παπαχρήστο είχαν κατακτήσει την 4η θέση) και μαζί με τον Διονύση Αγγελόπουλο κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο βάζοντας ξανά την Ελλάδα στο κάδρο των μεγάλων δυνάμεων του αγωνίσματος. Η ελληνική τετράκωπος ξεκίνησε από την 4η θέση για να μαζέψει όμως τη διαφορά μέτρα με το μέτρο και τελικά να ξεπεράσει την Ιταλία τερματίζοντας πίσω από την βρετανική βάρκα που είχε φύγει μπροστά από την αρχή. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 5:51.20 ενώ η Βρετανία πήρε το χρυσό με 5:46.86 και η Ιταλία το χάλκινο με 5:51.72.

http://nokatrowing.blogspot.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments