....

Η 26ΧΡΟΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ [PHOTOS]

Σε λίγες μέρες η 26χρονη θεσσαλονικιά Ιωάννα Φωτοπούλου θα γνωρίζει αν επιλέχθηκε στην... τελική φάση ενός διεθνούς διαγωνισμού, ο νικητής -ή η νικήτρια- του οποίου θα κάνει μια πτήση στο διάστημα.Image and video hosting by TinyPic

Ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφιότητες, η Ιωάννα, απόφοιτος της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και έχοντας ήδη στην πλάτη της μια μακρά εθελοντική, ανθρωπιστική και ακτιβιστική δράση, είχε συμπεριληφθεί πρόσφατα στους 30 νέους από όλο τον κόσμο, που πέρασαν στην ημιτελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού "Rising Star Programme".Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την μη κυβερνητική οργάνωση "One Young World" με έδρα το Λονδίνο, σε συνεργασία με τον οργανισμό μάνατζερ Kruger Cowne. Η Ιωάννα ήταν μέλος του "One Young World" και το 2013 είχε προσκληθεί να μιλήσει κατά της διαφθοράς σε συνέδριο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Οι τρεις φιναλίστ που τελικά θα επιλεγούν, θα ταξιδέψουν στις αρχές Οκτωβρίου στην Μπαγκόνγκ της Ταϊλάνδης, όπου μπροστά σε ένα ακροατήριο χιλιάδων ανθρώπων και σε μια κριτική επιτροπή, θα μιλήσουν επί 15 λεπτά, ώστε να προκύψει ο τελικός νικητής. Αυτός ή αυτή -που θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο- θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα δωρεάν διαστημικό ταξίδι με το νέο διθέσιο αμερικανικό διαστημοπλάνο XCOR Lynx.Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ιωάννα θέλει να αναδείξει, μέσα από τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, το YouRule, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα-δίκτυο για την καταγραφή των προβλημάτων της ελληνικής επικράτειας, την οποία η ίδια ίδρυσε.

Η αμερικανική εταιρεία που θα προσφέρει τα διαστημικά ταξίδια με το συγκεκριμένο διαστημοπλάνο, ανακοίνωσε ότι το κανονικό εισιτήριο θα κοστίζει 150.000 δολάρια το άτομο. Στην ερώτησή αν η Ιωάννα θα έδινε ποτέ αυτά τα χρήματα για ένα τέτοιο ταξίδι (σε περίπτωση που τα είχε!), απάντησε: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα τα έδινα. Η φιλανθρωπική μου δράση με έχει κάνει να εκτιμώ τα χρήματα με έναν άλλο τρόπο και να βλέπω ότι οι δικές μας ανάγκες είναι πάντα λίγο μικρότερες από τις ανάγκες κάποιων άλλων. Αν τα έδινα κάπου σήμερα, θα τα έδινα για να βοηθήσω τους Σύρους μετανάστες στην Ελλάδα».Όποιος θέλει να στηρίξει την υποψηφιότητά της, μπορεί να το κάνει μέσω των κοινωνικών δικτύων, κοινοποιώντας το διαδικτυακό προφίλ της που διαθέτει στο διαγωνισμό.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments