....

Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ MERCEDES ΤΩΝ 1,5 ΕΚ. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (VIDEO)

Η συγκεκριμένη Mercedes-Benz E-Class W124 του 1993 κυκλοφορεί 30 χρόνια με το ίδιο μοτέρ.

Το σημαντικότερο πράγμα για έναν επαγγελματία οδηγό ταξί είναι το τετράτροχο «εργαλείο» του, που θα πρέπει να ειναι σε άριστη μηχανική κατάσταση για να μπορέσει να ανταποκριθεί για χρόνια στην δύσκολη αυτή εργασία.

Η απόδειξη για την σημαντική σχέση που έχουν ένας επαγγελματίας οδηγός με το αυτοκίνητό του είναι η συγκεκριμένη Mercedes-Benz E 200 Diesel του 1993 που παρουσίασε σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle και μέχρι στιγμής ο ολικός του χιλιομετρητής έχει περισσότερα από 1,5 εκ. χιλιόμετρα.

Η κλασική E-Class ανήκει σε έναν 70χρονο Αλβανό οδηγό ταξί που το εισήγαγε από την Γερμανία πριν από 15 χρόνια. Την στιγμή που έδωσε την συνέντευξη ο οδηγός ταξί, πριν περίπου 15 μέρες, το αυτοκίνητο έγραφε στο κοντέρ του 1.584.589 χλμ..

Ο Λουάν Νίνα, ιδιοκτήτης του ταξί, αναφέρει στο βίντεο ότι ο κινητήρας του είναι ο αρχικός, δεν έχει αλλαχτεί ποτέ, και το μόνο πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει ήταν με την φλάντζα κεφαλής που επισκευάστηκε. Ωστόσο, ο κ. Νίνα δεν αναφέρει αν τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του αυτοκίνητου έχουν αντικατασταθεί.

Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη, τον σημαντικότερο ρόλο στην αξιοπιστία του γερμανικού ταξί έπαιξε η σωστή και στην ώρα της συντήρηση. Αυτή η Mercedes ταξί κινείται στους δρόμους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας που είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλβανίας, το Δυρράχιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε τρίτο αυτοκίνητο που ταξινομείται στην Αλβανία είναι μια μεταχειρισμένη Mercedes-Benz. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 212.000 Mercedes-Benz στους δρόμους της γειτονικής χώρας, με τις περισσότερες από αυτές έχουν ηλικία άνω των 10 ετών.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments