....

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝ.Α.Σ.Α ΜΙΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία του τόπου μας, όπου επικρατεί σκοτάδι και χρειάζεται να βγεις εσύ στην πρώτη γραμμή και να δημιουργήσεις φωτεινή διαδρομή. Σε ένα ανάλογο πολιτική σκηνικό βρίσκεται η χώρα και κατ’ επέκταση και οι δήμοι της.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη παρέμβασης στις δομές της πόλης μας, η οποία εδώ και χρόνια μετρά απώλειες. Ο κατάλογος απωλειών είναι μακρύς. Οι συζητήσεις που λάμβαναν χώρα κάποτε για το κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών κατέληξαν στο να δημιουργηθεί τελικά στα Κουφάλια. Το στρατόπεδο έκλεισε με την ελάχιστη δυνατή αντίσταση, επηρεάζοντας δυσμενώς την αγορά της πόλης. Αποδυναμώθηκε ο ιστός του Δήμου μας και συνεχίζει σε ανάλογη πορεία. Το Νοσοκομείο είναι στα πρόθυρα λουκέτου, ο ΕΟΠΥΥ οσονούπω κλείνει το Κ.Υ. Κρύας Βρύσης υποβαθμίζεται. Έργα πνοής που έχουν ανάγκη τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερισματα εγκαταλείπονται. Αυτά που δεν φανταζόμαστε ποτέ, παιδιά νηστικά στο σχολείο το 2014, αποτελούν την ντροπή και τον εφιάλτη μας, καθώς οι  δομές στήριξης κι αλληλεγγύης με πρωταγωνιστή το Δήμο είναι ανύπαρκτες, σε μία περίοδο που η κοινωνία και ο μέσος πολίτης τις έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Στο πλαίσιο αυτών των καταγραφών δημιουργήθηκε η Αυτόνομη Δημοτική Κίνηση ΑΝ.Α.Σ.Α. δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα που πιστεύουν στην ομαδική και συνεργατική δουλειά, προς το όφελος του Δήμου, να βγουν μπροστά.

Ένα από τα βασικά όργανα της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης είναι η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία σε μεγάλο ποσοστό απαρτίζεται από νέους ανθρώπους. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται για τη λήψη αποφάσεων και τη δημιουργία του Προγράμματος της Κίνησης συνδέονται με τα προβλήματα που καταγράφονται μέσα από άμεσες συζητήσεις με τον πολίτη. Ενισχύουμε τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή όλων θέτοντας στο κέντρο της προσοχής τον πολίτη και ιδιαίτερα τους νέους. Γνωρίζουμε την απογοήτευσή σας, από τις συνθήκες που καλείσθε να μπείτε στην αγορά εργασίας. Βλέπετε προσπάθειες χρόνων να πάνε χαμένες. Και όσοι δουλεύετε κάτω από μεσαιωνικές, καμμιά φορά, συνθήκες είστε το ίδιο απογοητευμένοι με τους ανέργους. Η σκέψη φυγής είναι στα μυαλά όλων.                                                                                                       Όμως δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη. Αντίθετα να σηκώσουμε κεφάλι και να ζητήσουμε πίσω την ζωή μας.  Η ΑΝ.Α.Σ.Α. είναι μία διέξοδος για κάθε νέο που δεν θέλει να αφήσει τους άλλους να αποφασίζουν για το δικό του αύριο, αρχίζοντας από το κάθε μικρό του σήμερα. Πρωτοπορεί γιατί δεν κινείται στο προσωποκεντρικό πρότυπο, που υιοθετούν οι υπόλοιπες Δημοτικές Κινήσεις. Ο υποψήφιος Δήμαρχος θα προκύψει μέσα από ψηφοφορία ανοιχτή προς τα μέλη της κίνησης. Σ΄ αυτές τις συμμετοχικές διαδικασίες καλούμε τον κάθε πολίτη και ιδιαίτερα τον κάθε νέο πολίτη να δώσει ενεργό παρόν.

Επιδιώκουμε ο Δήμος μας να γίνει υπόθεση του ίδιου του πολίτη και να απεγκλωβιστεί η πορεία του από τις Δημοτικές Κινήσεις, που τόσα χρόνια πορεύονταν κάτω από κομματικές ομπρέλες, υπηρετώντας ανάλογα συμφέροντα. Δεν ακολουθούμε πρόσωπα. Χαράζουμε συλλογική πορεία και ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΑΝ.Α.Σ.Α. θα είναι ένας από εμάς και όχι κάποιος ευνοούμενος μιας κομματικής παράταξης που φέρει το χρίσμα.

Όλοι είμαστε άξιοι και ικανοί να συμμετέχουμε, ο καθένας στον τομέα του, ενδυναμώνοντας την δράση των Αυτόνομων κι Ανεξάρτητων Πολιτών. Σας καλούμε να γίνεται ενεργά μέλη της κίνησης, να βγείτε μπροστά χαράζοντας με νέες ιδέες τις αλλαγές που δικαιούται αυτός ο Δήμος  και που μας αξίζουν.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments