....

Η BANDA ENTOPICA ΣΤΗΝ 10η ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

10η Παραμυθούπολη Γιαννιτσών: Παραδοσιακό live-μουσικό πέρασμα (πατινάδα) στην αγορά με την Banda Entopica την Κυριακή το μεσημέρι!

 

Ένα αξέχαστο live μουσικό πέρασμα από την αγορά της πόλης των Γιαννιτσών  υπόσχεται για την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, στις 12.00 το μεσημέρι, η Banda Entopica.

Παραδοσιακή μουσική, δυναμικά παιξίματα με έμφαση σε τραγούδια της βορείου Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού θα ξεσηκώσουν τους πολίτες σε μια πατινάδα στην αγορά των Γιαννιτσών, στο πλαίσιο της 10ης Παραμυθούπολης του Δήμου Πέλλας.

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.

Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ.

Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας –είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός– κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση.

Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 - ΩΡΑ: 12.00 (μεσημέρι).

Πατινάδα: Αφετηρία: Δημαρχείο Γιαννιτσών –Τερματισμός: Πάρκο Αγίου Γεωργίου –Παραμυθούπολη. 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments