....

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Την περασμένη εβδομάδα, κατόπιν αιτήματος του ΝΑΤΟ , Τούρκοι κομάντο μεταφέρθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο, μετά από 24 χρόνια, για να μειωθεί η ένταση μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, όπου η ένταση έφτασε στο αποκορύφωμά της.

 

Η αμερικανική εφημερίδα Bloomberg σε άρθρο που δημοσίευσε αναφέρει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αναλάβει την Ειρηνευτική Δύναμη του Κοσσυφοπεδίου KFOR στο ΝΑΤΟ από την Ιταλία τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η πηγή ανέφερε ότι ένας Τούρκος αξιωματούχος που τους μίλησε αλλά δεν αποκάλυψε το όνομά του, η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση της Ειρηνευτικής Δύναμης (KFOR) ,  από την Ιταλία που την έχει τώρα στο Κοσσυφοπέδιο.

Επισημαίνεται ότι ως πρώτο στάδιο εστάλησαν  450 κομάντο και 20 πολιτικού προσωπικού από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στους Στρατώνες Σουλτάν Μουράτ, στο Πρίζρεν, που βρίσκεται στη νότια περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, όπου υπάρχουν αρκετοί Τούρκοι.

Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι κομάντο σύμφωνα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μεταφέρθηκαν στο Κόσοβο από τη 65η  Διοίκηση Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού με αεροσκάφος Α-400Μ της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

sabah

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments