......

Η ΕΔΕΣΣΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ "ΑΓΙΟ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ" [PHOTOS]

ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ

Mεγάλη μέρα σήμερα για την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με την παρουσία Μητροπολιτών πολιτικών στρατιωτικών  αστυνομικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης αρχών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στις 19.30 ι ο πρώτος πανηγυρικός εορτασμός της ιεράς μνήμης του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης .

Με παρουσία και την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και του οικείου ποιμενάρχου κ. Ιωήλ καθώς και του ιερού κλήρου της Ι. Μητροπόλεως και αρκετού κόσμου.

Μετά την ευλόγηση των άρτων ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο. Τόνισε ότι ήταν άνδρας με βαθιά πνευματική κατάρτιση, γι᾿ αυτό και ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης τον αποκαλούσε άγιο Επίσκοπο. Είχε επίσης εκκλησιαστική συνείδηση, ήταν ελεήμων και φιλάνθρωπος, δεν είχε καμία περιουσία, επειδή όλα τα διέθετε στους έχοντες ανάγκη. Ενδιαφερόταν για την σωτηρία των ανθρώπων, πίστευε ακράδαντα στον Θεό και σε όλη την ζωή του προσπαθούσε να εφαρμόσει πιστά τις εντολές Του. Τέλος ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είχε την μεγάλη ευλογία της πολυετούς γνωριμίας με τον Άγιο και ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην αγιοκατάταξή του, αρχόμενος από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί αυτόν Αγία Σύνοδο καθώς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην συνέχεια τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος ομίλησε ως Επίσκοπος της ιδιαίτερης πατρίδος του Αγίου, που τον γνώρισε προσωπικά από την νεανική του ηλικία και δέχθηκε τις ευλογίες και τις συμβουλές του. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του επειδή ο άγιος Καλλίνικος φανέρωσε το πρόσωπο του συνειδητοποιημένου χριστιανού αφ᾿ ενός και αφ᾿ ετέρου το πρόσωπο του αγωνιστού, του ομολογητού, του αγιασμένου, του χαριτωμένου εργάτου του αμπελώνος του Κυρίου, του ορθοδόξου κληρικού. Η παρουσία και το κήρυγμά του ωφελούσαν, επειδή παρουσίαζε την εικόνα του αληθινού ανθρώπου του Θεού.
Στον εορτασμό μετείχαν κληρικοί εκ της συνοδείας των προσκεκλημένων αρχιερέων καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης και άλλων Ι. Μητροπόλεων. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ης Μ/Κ Μεραρχίας και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Κατά την διάρκεια του εορτασμού τίθενται σε προσκύνηση ιερά άμφια του αγίου Καλλινίκου.

 
Αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 7.00 π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
 
 
 
 
 
IMG-5610 IMG-5611 IMG-5615 IMG-5617 IMG-5618 IMG-5621 IMG-5624 IMG-5641 IMG-5645 IMG-5649 IMG-5664 IMG-5676 IMG-5679 IMG-5682 IMG-5690 IMG-5692 IMG-5694 IMG-5701 IMG-5707 IMG-5708

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments