....

Η ΕΔΕΣΣΑ ΤΗΣ ΑΦΑΝΕΙΑΣ!

 

 

Η ΕΔΕΣΣΑ ΤΗΣ ΑΦΑΝΕΙΑΣ

Εκεί στην Βεργίνα, τα παραμύθια τελείωσαν. Η απάτη σε βάρος των Εδεσσαίων ξεμπροστιάστηκε. Πήραν την πόλη κοιτίδα των Μακεδόνων και την πήγαν σε ένα νεκροταφείο. Είτε το καταλαβαίνεται είτε όχι, με το όνομα αφάνισαν και την πόλη σας Εδεσσαίοι. Σε πραγματικούς γενίτσαρους, ευτυχώς λίγους, τα νομισματικά επιχειρήματα δεν έφτασαν. Εκεί δε στη Βεργίνα, πού «έφαγαν ψωμί από την Κοτταρίδου» όπως οι ίδιοι λένε, μέχρι και οι γάιδαροι πετάνε. Ας πετάξουν και στην Έδεσσα ρε παιδιά, που στο κάτω – κάτω είναι και δίκαιο.

Μας έπρηξαν με τον Πτολεμαίο, που κι αυτόν παραποίησαν, για συντεταγμένες που έδωσε. Στο κάτω μέρος του αρχαίου Ρωμαϊκού χάρτη είναι οι Ρωμαϊκές AEGAEA στη Λευκόπετρα και εδώθε του Αλιάκμονα. Είναι αυτές που περιγράφει ο Πτολεμαίος. Στο πάνω μέρος του χάρτη AEGAEAS postea EDESSA (ΑΙΓΕΣ, έπειτα ή αργότερα ή επόμενη ή ακολούθως ΕΔΕΣΣΑ).

Είμαι βέβαιος, ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι άρχοντες της πόλης, θα κάνουν αυτά που πρέπει. Αυτά που θα επαναφέρουν το ΑΙΓΕΣ στην ΕΔΕΣΣΑ και βάση αυτού να μπορεί η πόλη να διαμορφώσει μέλλον. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Asterios Tsintsifos

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments