....

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ

Η εκδίκηση της μητέρας φύσης και ταυτόχρονα της λίμνης Βεγορίτιδας στην Άρνισσα. Το ιστορικό της λίμνης. Προς το τέλος του έτους 1994 η στάθμη της λίμνης

είχε φτάσει σε δραματικά χαμηλά επίπεδα εξαιτίας της εκμετάλλευσης του νερού από την Δ.Ε.Η. και τα ποτίσματα των κτημάτων γύρω από αυτήν. Από το 2011 η λίμνη άρχισε να ανεβαίνει με γρήγορο ρυθμό έως και σήμερα που κοντεύει να φθάσει τα όρια του έτους 1986, καταπίνοντας μεγάλες εκτάσεις οι οποίες είναι "καταπατημένες εκτάσεις" με καλλιέργιες  ροδακινιές, μηλιές κ.ά.  Τα σημερινά προβλήματα της λίμνης καταγράφηκαν και σας το παρουσιάζουμε στο πρακάτω βίντεο για προβληματιμό όλων των υπευθύνων και αρμοδίων.

 

 

Δείτε παρακάτω σε βίντεο  την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας από 8.50' όπου προτείνει να αντληθούν τα νερά της λίμνης  (στην περιοχή της Φλώρινας) από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Άγρα-Πέλλας για να διαφυλαχτούν οι αγροτικές καλλιέργιες δηλαδή  "οι καταπατημένες εκτάσεις" που έχουν πλημμυρίσει στην Βεγόρα και στον Άγιο Παντελεήμωνα Φλώρινας.

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments