....

Η ΕΛΛΑΔΑ Ο 3ΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2017

H ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα για την Ελλάδα και τον τουρισμό της, βεβαιώνει η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, η οποία εκπροσώπησε, μαζί με αρμόδιους παράγοντες, την Ελλάδα στη Διεθνή Εκθεση Κρουαζιέρας, SeaTrade που άρχισε την Τρίτη και τελείωσε χθες Παρασκευή, στο Φορτ Λότερντέιλ της Φλόριδας.

Σε συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα» η κ. Κουντουρά είπε, μεταξύ άλλων, ότι στα πλαίσια της Εκθεσης, έγιναν συναντήσεις με επικεφαλής διεθνών ομίλων, με επίκεντρο τον σχεδιασμό των προγραμμάτων κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, ότι διαπιστώθηκε πολύ θετική δυναμική για νέα ανοίγματα στην ελληνική κρουαζιέρα, ότι κάποιες από τις εταιρείες κρουαζιέρας έχουν κλείσει απευθείας πτήσεις με την εταιρεία «Emirates» που άρχισε αυτές τις μέρες να συνδέει καθημερινώς την Αθήνα με το Ντουμπάι και τη Ν. Υόρκη και ότι η Αμερική αποτελεί αγορά στρατηγικής προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό.

«Τα μηνύματα που λάβαμε, είναι πολύ θετικά», υποστήριξε η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού, η οποία συμμετείχε, όπως είπε, ως ομιλήτρια στην ειδική ενότητα για το μέλλον της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας.

H κ. Κουντουρά, αφού τόνισε ότι στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό προορισμό κρουαζιέρας στην Ευρώπη και ότι επιδιώκεται η ενίσχυση της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού, με έμφαση στο homeporting και την αύξηση των προγραμμάτων κρουαζιέρας και των επισκεπτών στους δημοφιλείς και σε νέους ανερχόμενους ελληνικούς προορισμούς.

«Στο πλαίσιο των επαφών έγιναν προγραμματισμένα ραντεβού τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και ανά προορισμό, με εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας για τις δυνατότητες που προσφέρει κάθε προορισμός», συνέχισε η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού.

«Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι φέτος η συνολική ελληνική παρουσία ενισχύθηκε και με τη συμμετοχή της EnterpriseGreece, ως του εθνικού φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και μεγάλου αριθμού ελληνικών εταιρειών κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού που πραγματοποιούν Β2Β (Βusiness to Business) συναντήσεις».

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο και ότι έγιναν διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των κορυφαίων εταιρειών που διακινούν τον κύριο όγκο των ταξιδίων κρουαζιέρας.

«Ζήτησαν να ενημερωθούν για το πώς ετοιμαζόμαστε για το μέλλον σε επίπεδο προορισμού και για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό κυρίως σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των υποδομών», είπε η κ. Κουντουρά και συμπλήρωσε ότι επίσης «τέθηκε το ζήτημα της συνδεσιμότητας και συγκεκριμένα των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, ως το κλειδί για την ανάπτυξη». Για την Αμερική, ανέφερε ότι αποτελεί «αγορά στρατηγικής προτεραιότητας για τον τουρισμό μας».

Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε ότι διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον για τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα . «Επίσης, παρουσιάσαμε τις σημαντικές δυνατότητες και πολλές επιλογές που προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί στον τομέα των βιωματικών ταξιδίων και στα θεματικά τουριστικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Σε σχετική ερώτηση, η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος είπε: «Συμμετείχα ως ομιλήτρια στην ειδική ενότητα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής κρουαζιέρας, στο πλαίσιο του Συνεδρίου. Παρουσίασα τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας.

»Αναφέρθηκα κυρίως στις εξαιρετικές ευκαιρίες και δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα για την ενίσχυση του μεριδίου της και την ισχυροποίηση της θέσης της ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικού μεσογειακού και ευρωπαϊκού προορισμού στο θαλάσσιο τουρισμό, μέσα από την ανάδειξη νέων συναρπαστικών ελληνικών προορισμών κρουαζιέρας, την προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και εμπειριών και την ενθάρρυνσή μας στην υλοποίηση έργων βελτίωσης των υποδομών και αναβάθμισης των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments