....

Η ELPEN ΣΤΗΝ 8Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η αναπτυξιακή δυναμική της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στο Φόρουμ των Δελφών


Τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας επισήμανε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ), κ.Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις  5 Μαρτίου 2017 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ.Τρύφων εκπροσώπησε το σύνολο των Ελληνικών μονάδων παραγωγής φαρμάκων σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Μεταρρυθμίσεις και Ευκαιρίες στον τομέα της Υγείας». Στο πλαίσιο αυτού, αναφέρθηκε στην εφαρμογή της στρατηγικής που χαράχτηκε τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας:
 «Συμφωνούμε πλέον όλοι ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στο χώρο όσον αφορά στην πολιτική γενοσήμων αλλά και στο πως θα μπαίνουν τα νέα φάρμακα στο σύστημα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως τα γενόσημα στη χώρα μας τα καταγράφουν μειώσεις τιμών κατά 60 με 70% και παρόλα αυτά η χρήση τους φτάνει το 25 με 30%.» .

Παράλληλα, προσέθεσε, πως είναι αναγκαίο να δοθεί βαρύτητα στην έρευνα, την εξειδίκευση, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, αναγνωρίζοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την κεντρική διαχείριση όλων των κονδυλίων.  



Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ ανέφερε επίσης, πως «H Eλληνική Φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αναδειχθεί σε βασικό μοχλό επανεκκίνησης της εθνικής μας οικονομίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εδραίωση αναπτυξιακών ρυθμών. Αυτό έχει αποδειχτεί διαχρονικά από επίσημες εγχώριες, αλλά και διεθνείς έρευνες, οι οποίες αναγνωρίζουν την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων ως κλάδο υψηλής έντασης σε όρους επενδύσεων, έρευνας & ανάπτυξης, απασχόλησης, αλλά και ενίσχυσης του Α.Ε.Π.».

Η απελευθέρωση, ωστόσο, της κρίσιμης δυναμικής του συγκεκριμένου κλάδου, προϋποθέτει , κατά τον κ.Τρύφων, τη χορήγηση των σχετικών αναπτυξιακών κινήτρων.
«Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία να προχωρήσει σε μακροπρόθεσμους στρατηγικούς σχεδιασμούς. Κι αυτό, γιατί το ισχύον πλαίσιο μας επιβάλλει να "επιστρέψουμε" με την μορφή clawback την υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης, ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι δεν είμαστε εμείς που αυτοί που προκαλέσαμε το υπερβάλλον κόστος.»

Κλείνοντας τη δημόσια τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ αναγνώρισε ως επιτακτική την ανάγκη υιοθέτησης των αναγκαίων διαρθρωτικών μέτρων με στόχο τον εξορθολογισμό της ισχύουσας στρεβλής πολιτικής που επιβάλλει μέτρα επί δικαίων και αδίκων.

 
Δίπλα στον Έλληνα Φαρμακοποιό

Κίνηση "μαστ" στην Κρήτη

Tην Κρήτη επισκέφθηκε η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας (Κ.Μ.Μ) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε), προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε περισσότερες από 400 γυναίκες από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργες & ανασφάλιστες). Με αφορμή επίσης την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και σε συνεργασία με τη Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αστυνομίας πραγματοποίησε 50 δωρεάν μαστογραφίες στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στην καμπάνια «Κίνηση "Μαστ" για τον καρκίνο του Μαστού!», η οποία  υλοποιείται με τη στήριξη της ELPEN και την οργανωτική συμβολή της Κ.Ε.Δ.Ε και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Στο πλαίσιο αυτό, η Κ.Μ.Μ της Ε.Α.Ε. επισκέφθηκε στις 13 & 14 Μαρτίου τον δήμο Ηρακλείου, στις 15 & 16 Μαρτίου τον δήμο Ρεθύμνου, ενώ τελευταίος της σταθμός ήταν ο δήμος Χανίων στις 17 & 18 Μαρτίου.
 
Η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού κι έχει ήδη ταξιδέψει σε σειρά πόλεων της ελληνικής περιφέρειας (Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ξάνθη, Μυτιλήνη, Ρόδο και άλλους προορισμούς), καθώς επίσης και σε πολλές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.
 
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που πλήττει τις Ελληνίδες σήμερα με  περισσότερες από 5.000 Ελληνίδες να διαγιγνώσκονται ετησίως. Σύμφωνα μάλιστα με επίσημα στοιχεία, η συγκεκριμένη νόσος φέρει αυξημένες πιθανότητες πλήρους θεραπείας, εάν διαγνωστεί έγκαιρα.
 
Η ELPEN στηρίζει το πολύτιμο αυτό ταξίδι της Ε.Α.Ε, επιβεβαιώνοντας την ειλικρινή κοινωνική της ευαισθησία, αφού δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα.
 

Σεμινάρια Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου



·         Σεμινάριο Επειγουσών Καταστάσεων: 2-4 Μαρτίου 2017: Εκπαιδευτικό Συμβούλιο Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (Ε.Χ.Ε), Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, Ερευνητικό  –  Πειραματικό Κέντρο ELPEN.


·         Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αποκατάστασης Κήλης: 10 Μαρτίου 2017: Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο ELPEN. Το State-of-the-art Hernia Solutions Course αποτελεί το πρώτο σεμινάριο που γίνεται στη χώρα μας για την εκπαίδευση στην αποκατάσταση της κήλης με χρήση των δυνατοτήτων μιας πειραματικής εγκατάστασης και σε συνδυασμό με κλινική άσκηση.




·         Live Tissue Course: 6 – 8 Μαρτίου 2017: Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο. Στο σεμινάρια συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι από τη Σουηδία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και τη Ν.Αφρική.

 

 

Επιχειρηματικές λύσεις και προοπτικές για το φαρμακείο

Η ELPEN συμμετείχε ενεργά στην 4η επαγγελματική Διημερίδα «Επιχειρηματικές λύσεις και προοπτικές για το φαρμακείο», που διοργανώθηκε από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 με την παρουσία 450 επαγγελματιών υγείας.
 
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης υλοποιήθηκαν 9 στρογγυλά τραπέζια, κατά τα οποία συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα για τη βιωσιμότητα και την επιχειρηματική ανάπτυξη του σύγχρονου φαρμακείου με έμφαση στα ελληνικά ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε στρογγυλό τραπέζι που πραγματοποιήθηκε με θέμα «ΜΗΣΥΦΑ και ΓΕΔΙΦΑ: απειλές και ευκαιρίες για το φαρμακείο – ΣΥΦΑ : Ο σύμμαχος του φαρμακείου», στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Β.Πενταφράγκας, υπεύθυνος εταιρικών υποθέσεων ELPEN και εντεταλμένος σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ), Λ. Φαρσάκης, πρόεδρος ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης, Κ. Θεοδοσιάδης, πρόεδρος Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Δ. Κούβελας, καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Κ. Παναγούλιας, αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ και αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΒΙΑΝΕΞ, Ι.Τσέτη, πρόεδρος Δ.Σ και CEO επιχειρήσεων ΟΦΕΤ, Uni-Pharma ABEE και Intermed ABEE και Σ. Κίντζιος, Business Development Manager επιχειρήσεων ΟΦΕΤ και μέλος Δ.Σ. Ιntermed AΒΕE.
 
Στη δημόσια τοποθέτησή του ο κ.Πενταφράγκας σημείωσε, πως «Το Ελληνικό Φαρμακείο καλείται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο σήμερα, προσφέροντας προστιθέμενη αξία τόσο στους πολίτες, όσο και στο πληγωμένο σύστημα υγείας. Πρέπει να γίνει κατανοητή από όλους η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών που αναπτύσσονται εντός των φαρμακείων.» 
Αναφερόμενος στο ζήτημα των ΜΗΣΥΦΑ/ΓΕΔΙΦΑ, επισήμανε την πάγια θέση της Π.Ε.Φ, τονίζοντας «Οτιδήποτε χαρακτηρίζεται από τον Ε.Ο.Φ ως φάρμακο, πρέπει να διατίθεται στους πολίτες αποκλειστικά από τους υπεύθυνους υγειονομικούς λειτουργούς και επιπλέον ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης και τρόπου αποζημίωσης, πρέπει να καταχωρείται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο ΑΜΚΑ των πολιτών.»
 
Το τμήμα Consumer Health Care της ELPEN συμμετείχε στη διημερίδα με τα προϊόντα ALMORA plus, Gantil, Fugentin και Rontamil.

 
Ο κοινωνικός ρόλος της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας

Η ELPEN στην 8η Διημερίδα Επιχειρηματικότητα & Επικοινωνία Υγείας

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η ELPEN ήταν χορηγός στη Διημερίδα «Επιχειρηματικότητα & Επικοινωνία Υγείας», στηρίζοντας ενεργά την ιατροφαρμακευτική κοινότητα.
 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιστημονική - εκπαιδευτική διοργάνωση, καθώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του συνόλου της ιατροφαρμακευτικής κοινότητας και των εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς. Περισσότεροι από 6.700 επαγγελματίες έδωσαν φέτος το παρόν στην έκθεση, ενώ 125 ομιλητές συμμετείχαν με 53 ομιλίες στο πλαίσιο των 14 στρογγυλών  τραπεζιών που υλοποιήθηκαν.  Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Metropolitan Expo».
 
Κατά τη διάρκειά της, το τμήμα Consumer Health Care της ELPEN παρουσίασε τα νέα του σκευάσματα για τους δερματικούς ερεθισμούς που προκαλούνται από την έκθεση της επιδερμίδας στην ακτινοβολία (ακτινική δερματίτιδα). Τα συγκεκριμένα εντάσσονται στη νέα σειρά artia by ELPEN και διακρίνονται για τη φυσική τους προέλευση. Επιπλέον, έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα εξειδικευμένης επιστημονικής έρευνας της πρωτοπόρου Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας. με στόχο την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση των αναστρέψιμων δερματικών αλλοιώσεων (ξηρότητα, ερύθημα, κνησμός, αίσθημα καύσου, απολέπιση, ελαφρά εγκαύματα) που προκαλούνται σε ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοβολία για θεραπευτικούς λόγους.
 
Η διαχρονική και αποφασιστική συμβολή της ELPEN στην επιμόρφωση και εξέλιξη του Έλληνα φαρμακοποιού αναγνωρίστηκε από τους συνέδρους σε εκδήλωση βράβευσης που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτής, η ELPEN ψηφίστηκε στην 3η θέση σε real time ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για τις εταιρείες που επενδύουν ενεργά στην ανάδειξη του επιστημονικού ρόλου των επαγγελματιών υγείας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments