....

Η ΈΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣΗ Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  η οποία ζητά από τους εργαζόμενους στην εταιρεία να υπογράψουν έγγραφη δήλωση ότι συμφωνούν με τα σχέδια της εργοδοσίας.
Συγκεκριμένα, η έγγραφη δήλωση που έχει συντάξει η εργοδοσία, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει γνώση των διατάξεων όρων και προϋποθέσεων της συμφωνίας εξυγίανσης και ανεπιφυλάκτως συναινούν  ως προς το περιεχόμενο αυτής αλλά και τους ειδικότερους όρους που τους αφορούν!
Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ δεν γνωρίζουν, ούτε τι αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ δυο επιχειρηματικών ομίλων, ούτε είχαν μέχρι τώρα οποιαδήποτε ενημέρωση για τη δουλειά τους και το μεροκάματο τους.


Η μέχρι τώρα εμπειρία και στον κλάδο και από άλλους κλάδους στους οποίους οι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε ¨εξυγίανση¨, αποδεικνύει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στις πλάτες των εργαζομένων δηλ. και με μειώσεις μισθών και με κατάργηση δικαιωμάτων και με μαζικές απολύσεις.
                  Να μην υπογράψει κανείς εργαζόμενος.
Καλούμε την εργοδοσία να αποσύρει τώρα το κατάπτυστο αυτό κείμενο, όπως επίσης,  και τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας που με ψέματα, ότι όποιος δεν υπογράψει δεν θα περάσει στη νέα εταιρεία, προσπαθεί να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων.  
                Η απάντηση είναι η οργάνωση στο σωματείο, η συσπείρωση για τη διεκδίκηση όλων των θέσεων εργασίας, χωρίς καμιά βλαπτική μεταβολή στις σχέσεις εργασίας.

                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments