....

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ • 18-22 NΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δευτέρα 18 Νοε 2024

Διαβεβαιώσεις για την εσωτερική ενότητα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά την διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, έδωσε σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παράλληλα διέψευσε τη φημολογία περί πρόωρων εκλογών.

Μια αναφορά του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, σε εκδήλωση της Βουλής προς τιμήν του βασανισμένου από την δικτατορία Σπύρου Μουστακλή, ερμηνεύτηκε από πολλούς ώς παρέμβαση στη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ.

Για την ερχόμενη εβδομάδα αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «θολό είναι το τοπίο» σχετικά με τις αποχωρήσεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν.

Τετάρτη 20 Νοε 2024

Ανακοινώθηκε σήμερα στη Βουλή η διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία της αποστολής σχετικής επιστολής του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το προεδρείο του Σώματος. 

Στις 15 Δεκεμβρίου, περίπου τα μεσάνυχτα, θα πραγματοποιηθεί στο κοινοβούλιο η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2025, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, καθώς τον παρέλαβε σε ψηφιακή μορφή από τον υπουργό Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει ήδη εισπράξει ο προϋπολογισμός του 2025 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και οι ανακοινώσεις τους προϊδεάζουν για την αρνητική στάση που θα κρατήσουν.

Πέμπτη 21 Νοε 2024

Την ανεξαρτητοποίησή τους από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν σήμερα η Θεοδώρα Τζάκρη (Πέλλα) και η Γιώτα Πούλου (Βοιωτία), οδηγώντας άμεσα στην μετακίνηση του κόμματος από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία πλέον καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ.

Στενάχωρη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας την εξέλιξη της ανεξαρτητοποίησης των δύο βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οργισμένες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα σκωπτικό σχόλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη προκάλεσε η απόφαση της Θ. Τζάκρη και της Γ. Πούλου να αποχωρήσουν από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να χάσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Παρασκευή 22 Νοε 2024

Τέλος στα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου έδωσε σήμερα με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υφίσταται ζήτημα θεσμοθέτησης ενός ακόμη πιο ενισχυμένου εκλογικού συστήματος ή αύξηση του ορίου για την είσοδο στη Βουλη.

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και στον ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε σήμερα στην Βουλή κατά την διάρκεια επερώτησης για τον τομέα της Υγείας. Από αυτή δεν έλειψαν και οι αναφορές για την διαδικασία της εκλογής αρχηγού στο κόμμα που μόλις χθες απώλεσε την ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβεβαιώσεις για την συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έδωσε σήμερα σε δημόσιες δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, επισημαίνοντας ότι δεν ανησυχεί για τέτοια ζητήματα μετά τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments