....

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 26/02 – 1/3-2024

Δευτέρα 26 Φεβ 2024

«Σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος» πρόκειται να κυρωθούν από τη Βουλή οι 3 εφαρμοστικές συμβάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών σύμφωνα με όσα ειπε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ρένας Δούρου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εννέα συγκεκριμένα ερωτήματα για την εφαρμογή του Εθνικού Κλιματικού Νόμου κατέθεσε σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προς την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Εύχομαι να είμαι ο μοναδικός βουλευτής – θύμα μισαλλόδοξων συμπεριφορών! Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ, για την θετική ψήφο του στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Τρίτη 27 Φεβ 2024

Η εικόνα πλήρους αντίθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια εκφράστηκε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου.

Εκρηκτικό κλίμα διαμορφώνεται ενόψει της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της Τραγωδίας των Τεμπών ενώ αύριο κλείνει ένας χρόνος από το πολύνεκρο δυστύχημα.

Με ενστάσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης και τα περισσότερα κόμματα να εκφράζουν επιφύλαξη ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής

Τετάρτη 28 Φεβ 2024

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που στο επίκεντρό του έχει ρυθμίσεις για τον αιγιαλό και τις παραλίες. Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας έγινε λόγος για ένα νομοθέτημα που ισορροπεί ανάμεσα στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επικριτική όμως ήταν η αντιπολίτευσης.

Επίθεση στον πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό Μεταφορών εξαπέλυσε από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο από του δυστυχήματος στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Στην Βουλή έφθασε η δικογραφία του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών. Η δικογραφία αναμένεται να ενσωματωθεί στο υλικό που θα λάβουν υπόψη τους τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Πέμπτη 29 Φεβ 2024

Καμία αλλαγή στο προγραμματισμό των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη δεν πρόκειται να επιφέρει η έλευση στην Βουλή της δικογραφίας του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας για την διερεύνηση των αιτιών του πολύνεκρου δυστυχήματος. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το προεδρείο της επιτροπής.

Έναν μήνα (σε ορισμένες περιπτώσεις δύο) παράταση θα λάβουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν την υποχρέωση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

Με την ακρόαση 19 φορέων ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η ακρόαση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο θεσμοθετείται η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Το Vouliwatch, πιστό στην ανάγκη διαρκούς ανανέωσης και στην ανταπόκριση στις ανάγκες των vouliwatchers μας, συνεχίζει την αναβάθμιση των εργαλείων μας και σας παρουσιάζουμε τις νέες δυνατότητες στην πλατφόρμα.

Παρασκευή 1 Μαρ 2024

Απάντηση στους ισχυρισμούς που τον θέλουν να εμπλέκεται με το μπάζωμα στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη έδωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος. Οι δηλώσεις του υφυπουργού έγιναν στον πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης με άσχετο θέμα.

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Δίχως  ωστόσο να υπάρξει κάποια αλλαγή στην στάση των κομμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την διαδικασία της «4ης ανάγνωσης».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments