....

Η ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα, σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου.

Στην ΚΥΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα για τα νέα μέτρα αναχαίτισης του κορωνοϊού, αναφέρεται πως αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές τόσο εντός όσο και εκτός της Επικράτειας και με κάθε μέσο.

Υπό το πρίσμα της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, θεωρείται βέβαιο ότι στον κύκλο των διαβουλεύσεων που θα ανοίξει από την ερχόμενη εβδομάδα, επί τάπητος θα τεθεί το ζήτημα της επικαιροποίησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Φαίνεται ότι συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες η αύξηση στον αριθμό των διαγνωστικών ελέγχων, που υποβάλλονται σε εβδομαδιαία βάση τα μέλη της σχολικής κοινότητας, και με πιθανή τροποποίηση στο είδος τους.

Άλλωστε για την κυβέρνηση το εργαλείο του testing ήταν αυτό που επέτρεψε να συνεχιστεί με εύρυθμο και υγειονομικά ασφαλή τρόπο, η δια ζώσης διδασκαλία. Από τα 81.000 και πλέον τμήματα συνολικά έκλεισαν τα 200 και αυτά όχι ταυτόχρονα. Τα στατιστικά του ΕΟΔΥ, καταγράφουν ότι το 84% των κρουσμάτων διαπιστώνονταν χάρη στο συχνό testing και επιπλέον ότι μόλις τρία στα δέκα κρούσματα οφείλονταν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα, ενώ τα υπόλοιπο 70% σε άλλες δραστηριότητες.

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε σχετικά ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν μετά την εορταστική ανάπαυλα, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την άλλη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί ορισμένα μέτρα, με αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος το πρωί στον Ant1 ανέφερε «παρακολουθούμε καθημερινά τα δεδομένα της διασποράς της μετάλλαξης και εμείς και οι ειδικοί επιστήμονες. Θα αξιοποιήσουμε ότι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας, πολύ αυστηρά τεστ για να είμαστε σίγουροι κατά την επιστροφή στα σχολεία» είπε.

«Η πρόθεσή μας είναι σταθερή. Θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα και κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας, προκειμένου να το πετύχουμε αυτό», σημείωσε από την πλευρά του και ο κ. Οικονόμου.

Κεντρικό ζητούμενο βέβαια παραμένει η ενίσχυση των ποσοστών της εμβολιαστικής κάλυψης, τα οποία αποτέλεσαν μια από τις παραμέτρους προστασίας της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Τα τελευταία στοιχεία τοποθετούν το ποσοστό των εμβολιασμών στις ηλικίες 15-17, στο 50%, ενώ περισσότερα από ένα στα τρία παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments