....

Η GOOGLE ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Η Google ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με οργανισμούς μέσων ενημέρωσης για να σχεδιάσει ένα νέο εργαλείο που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη. Να βοηθήσει τους δημοσιογράφους να προετοιμάσουν και να γράψουν τις ιστορίες τους.

«Genesis»

Η αναφορά, βασισμένη σε ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι το εργαλείο, γνωστό εσωτερικά ως «Genesis», βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο δοκιμής, αλλά η απόδοσή του ήταν τόσο αξιοσημείωτη που ορισμένοι διαχειριστές ειδήσεων που ενημερώθηκαν για τις δυνατότητές του εξέφρασαν «ανησυχία» για τις συνέπειές του.

«Σε συνεργασία με εκδότες ειδήσεων, ειδικά με μικρότερους εκδότες, βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της εξερεύνησης ιδεών για την παροχή εργαλείων με τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουμε τους δημοσιογράφους τους στη δουλειά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Google σε δήλωση.

«Πολύ απλά, αυτά τα εργαλεία δεν προορίζονται και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον πρωταρχικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δημοσιογράφοι στην προετοιμασία εκθέσεων, τη δημιουργία και την επαλήθευση των άρθρων τους», πρόσθεσε.

Η εταιρεία είπε ότι το εργαλείο θα λειτουργούσε ως βοηθός για δημοσιογράφους και συντάκτες παρέχοντας επιλογές για τίτλους ή διαφορετικά στυλ γραφής.

Η εξάπλωση του «Chat GBT» από τα τέλη του περασμένου έτους έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, λόγω της ικανότητας της εφαρμογής να γράφει πειστικά και σε δευτερόλεπτα για σύνθετα θέματα επεκτείνοντάς την με απλά λόγια.

The Hellenic Information Team

Σχόλια - Facebook Comments