....

Η ΧΩΡΑ EMEINE ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ- ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ.

Να δεσμευθούν τώρα ότι δε θα δημιουργήσουν νέο αδιέξοδο για τη χώρα

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στην εκδήλωση για το προσφυγικό έκανε την παρακάτω δήλωση:

 Βρισκόμαστε σήμερα στις Βρυξέλλες σε μια συνάντηση με την Ευρωομάδα των σοσιαλιστών και δημοκρατών, για να συζητήσουμε για την προσφυγική κρίση. Μια κρίση μέσα στην κρίση που ζούμε εμείς οι Έλληνες, γιατί αυτή την στιγμή δεν μπορώ να μην μιλήσω για την οικονομική κρίση, για τα αδιέξοδα που δημιουργεί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση. Άφησε το χρόνο, πολύτιμο χρόνο να χαθεί, χωρίς να δώσει λύσεις,  χωρίς αποτελέσματα και σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο αδιέξοδο που δημιουργούν. Φαίνεται πως δεν κατάλαβαν τίποτα από το στραπάτσο του καλοκαιριού, φαίνεται πως δεν έχουν κατανοήσει τις ευθύνες τους, δυστυχώς είναι και αμετανόητοι και αδιόρθωτοι και επικίνδυνοι για τη χώρα. 

Πρέπει να δεσμευτούν τώρα ότι δε θα δημιουργήσουν νέο αδιέξοδο για την χώρα. Όσο αφορά το προσφυγικό, η Ευρώπη και εμείς οι Σοσιαλιστές θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε σ΄αυτό, θα πρέπει να αντισταθούμε στα κλειστά σύνορα και τις ρατσιστικές φωνές, γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν οι ροές. Παρά τις αντίθετες φωνές των μελών κρατών της Ευρώπης. Γι΄αυτό θα πρέπει να πάρουμε μέτρα, θα πρέπει να κοιτάξουμε ολιστικά το θέμα του κοινωνικού κράτους, όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά για την κοινωνία μας, για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή.

Η χώρα κατάφερε να μείνει ισότιμο μέλος στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη χάρη στη στήριξη και την αλληλεγγύη που έδειξαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

 Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης «Η Αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα» που διεξάγεται στις Βρυξέλλες και σχετικά με τις αναφορές που έγιναν για τη στάση του ΔΝΤ,  έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

 Η χώρα κατάφερε να μείνει ισότιμο μέλος στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη χάρη στη στήριξη και την αλληλεγγύη που έδειξαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και θέλω να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά γι αυτό. Αναφερθήκατε στη στάση του ΔΝΤ. Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια που βιώνουμε την κρίση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει κρατήσει σκληρή στάση και έχει εκφράσει ακραίες απόψεις που συχνά μας έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, εμάς αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο Eurogroup του 2012 έχει ληφθεί απόφαση για νέα αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους στην Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτό θα πρέπει να το στηρίξουμε. Και η Κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει μεγάλη ευθύνη να μην οδηγήσει τα πράγματα σε ένα νέο αδιέξοδο και να μην χάσει την ευκαιρία να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης, – πιστεύω με τη στήριξη για άλλη μια φορά των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – την απόφαση αυτή για να γίνει ένα ακόμη βήμα σχετικά με το δημόσιο χρέος, που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην ανάπτυξη της χώρας και θα οδηγήσει πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments