....

Η ΚΕΡΑΜΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΔΑΠΜΕΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 


Το ίδρυμα Πολιτισμού Παιδείας και Τέχνης,  Mehmet Nuri Gocen, με την συμβολή του Δήμου Κουσάντασι και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Mehmet Tuzum Kizilcan, φιλοξένησαν στις εγκαταστάσεις του Pine Bay Resort  την 9η έκδοση του Διεθνούς Εργαστηρίου Κεραμικής.
Τριάντα (30) καλλιτέχνες Κεραμικής από οκτώ συνολικά χώρες, (Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, Νότια Κορέα, Δανία, Αίγυπτος, Ουκρανία και Ισραήλ), συμμετείχαν σε αυτό το εξέχον πολιτιστικό γεγονός.
Η κεραμίστρια του ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Αγγελική Παπαδοπούλου,  η μόνη προσκεκλημένη από την Ελλάδα, παρουσίασε την  διαδραστική έκθεση του ΚΔΑΠ μεΑ Γιαννιτσών, με τίτλο «ΑΚΟΥ ΜΕ»  και το προσωπικό της έργο. Η παρουσίαση  στο σύνολό της έτυχε θετικών σχολίων και η ανταπόκριση των  κεραμιστών  υπήρξε άμεση με την κατασκευή καμπανών για να προσθέσουν με τον δικό τους ήχο ένα μήνυμα Ειρήνης και Αγάπης.
Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Naile Gocen Kukurova, τόνισε την «σημασία της Τέχνης στην ομορφιά και στον εμπλουτισμό της ζωής, την αξία της αλληλεπίδρασης με διαφορετικούς πολιτισμούς» και έδωσε την υπόσχεση να συνεχίζει να στηρίζει τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, ενώ ο Δήμαρχος του Κουσάντασι τόνισε πως αυτές οι εκδηλώσεις «είναι ένας πνευματικός πλούτος για την περιοχή  και κάνουν γνωστή την περιοχή για τον πολιτισμό της σε άλλες χώρες».
Η Αγγελική Παπαδοπούλου δήλωσε ότι «αυτή η εμπειρία υπήρξε ιδιαίτερα πλούσια και ενδιαφέρουσα από κάθε της άποψη και επιμελημένη σε κάθε της λεπτομέρεια». Γι αυτό ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Mehmet Tuzum Kizilcan για την τιμή να την προσκαλέσει και να συμμετάσχει στο 9ο MNG International Ceramic Work shop  όπου παρουσίασε την δική της  δημιουργική πραγματικότητα.

IMG-20221004-121820 IMG-20221004-122750 IMG-20221004-125943 received-636550594754220 received-850090856371762

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments