....

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΠΔΔ ΕΥΖΗΝ ΤΟΥ Δ. ΕΔΕΣΣΑΣ

Η Κοινωνία σε Κίνηση εκφράζει την ανησυχία της για τις καταγγελίες των εργαζομένων στο ΝΠΔΔ ΕΥΖΗΝ με σχέση εργασίας δημοσίου δίκαιου και αφουγκράζεται τα δίκαια αιτήματα τους.
Συμπαραστεκόμαστε στα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων και καλούμε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή και την τήρηση της Ειδικής Συλλογικής Συμβάσης Εργασίας, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ από τις 31/12/2018 και όριζει ότι "η εβδομαδιαία απασχόληση των εργαζομένων ως μάγειρες μαζικής εστίασης και καθαρίστριες ορίζεται σε 32 ώρες αντί 40 ωρών".


Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν κινηθεί νομικά με εξώδικη διαμαρτυρία ενώ η ενδεχόμενη συνέχιση της στάσης της σημερινής Δημοτικής Αρχής, θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του ΝΠΔΔ ΕΥ ΖΗΝ.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας-Βεγορίτιδας, Γιάννης Τσεπκεντζής, δήλωσε σχετικά: "Οι εργαζόμενοι του Δήμου και των οργανισμών του, αποτελούν τον πολυτιμότερο σύμμαχο της πόλης, προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και δικαίως απαιτούν την εφαρμογή του νόμου. Η βελτίωση της ζωής των πολιτών δεν θα επιτευχθεί με αυταρχικές πρακτικές. Η επόμενη Δημοτική Αρχή θα εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους, ώστε αυτοί απερίσπαστοι,  να αφοσιωθούν στο έργο τους."

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments