....

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Εξηγήσεις ζητά η Κομισιόν από την ελληνική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, με επιστολή-έγκληση του αρμόδιου κοινοτικού Επιτρόπου Γκ. Έντινκερ όπου γίνεται αναφορά για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος.

Η επιστολή, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», θέτει ουσιαστικά την Ελλάδα στον προθάλαμο της παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενώ θεωρείται ενδεικτική των  προθέσεων της Κομισιόν και για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Στην επιστολή της η Κομισιόν εγείρει σειρά ενστάσεων και καλεί την κυβέρνηση  να δώσει το ταχύτερο δυνατόν εξηγήσεις καθώς η Επιτροπή έχει εδραία άποψη πως με τις νομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης:

- Επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα.

- Αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea.

- Επιχειρείται η συγκέντρωσή εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα.

Στην ίδια επιστολή, η κυβέρνηση καλείται σε αυστηρό τόνο να απαντήσει άμεσα γιατί δεν αξιοποιήθηκε ευρύτερα το τηλεοπτικό φάσμα ενώ εμφανώς δηλώνεται ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί κατατείνουν στο να ωφελήσουν τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ).

Διαβάστε την επιστολή της Κομισιόν ΕΔΩ

Διαβάστε την επιστολή της Κομισιόν ΕΔΩ

Διαβάστε την επιστολή του Νίκου Παππά ΕΔΩ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments