....

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΑΝΤΟΥΡΙ

Η Κυριακή Δερέμπεη έπαιξε κλασσικά & πέρσικα τραγούδια στο σαντούρι και τραγούδησε στην Τελετή λήξης της 4ης Θερινής Ακαδημίας Πολιτισμού στην έναρξη και στο φινάλε της συναυλίας 7-7-2016

Στα πλαίσια της Θερινής Ακαδημίας πολιτισμού έδωσαν το παρόν τους οι: Κώστας Βουτσάς, Πάνος Μεταξόπουλος & οι VEGAS δίνοντας συμβουλές στους συμμετέχοντες.

Στην έναρξη της εκδήλωσης οι Πάνος Μεταξόπουλος, Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου & Μιχάλης Χατζηαναστασίου απένειμαν δίπλωμα συμμετοχής στους απόφοιτους της Ακαδημίας.
 



Άρχισα σε ηλικία 5,5 ετών να μαθαίνω περσικό σαντούρι (περσικό σύστημα). Έπειτα άρχισα να ασχολούμαι με το ελληνικό το οποίο όπως γνωρίζουμε έχει αρκετά βαρύ ήχο σε σχέση με το περσικό.

 


Τώρα... έχω την χαρά να παίζω με το νέο μου σαντούρι το οποίο απέκτησα ακριβώς ένα χρόνο πριν. Το σαντούρι αυτό όπως ακούτε έχει ήχο περσικό και το σύστημά του είναι ελληνικό, με μπαγκέτες λεπτές, περσικές.

Κάτι που μου δίνει την δυνατότητα να εντάσσω το σαντούρι μου στην κλασσική μουσική αλλά και να παίζω και περσικά τραγούδια και γενικότερα μπορώ να παίζω όλα τα είδη μουσικής με αυτή την νέα πατέντα.

Ως γνώστης του περσικού σαντουριού, του περσικού συστήματος καθώς μαθαίνω και ινδικό σαντούρι, με το περσικό σύστημα δεν μπορούσα να παίξω τα τραγούδια αυτά. Έτσι λοιπόν η νέα πατέντα αυτή είναι κάτι το ξεχωριστό που όσοι είμαστε μουσικοί αντιλαμβανόμαστε.

Έχω την χαρά και την τιμή να έχει δοθεί σε μένα το πρώτο σαντούρι με αυτή την πατέντα, από Περσία... και εύχομαι όταν και αν αρχίσει κάποια στιγμή να κυκλοφορεί στην Ελλάδα και να πωλούνται σαντούρια με αυτή την πατέντα να το αγαπήσουν όλοι διότι η πατέντα αυτή, αυτό το σαντούρι δεν έχει έρθει στα χέρα των Ελλήνων μουσικών που ασχολούνται με το σαντούρι.

Εύχομαι λοιπόν να το αγαπήσετε μέσα από την ματιά μου, ως μαθήτρια και ως παιδί που αγαπά να πειραματίζεται και να δοκιμάζει καινοτόμες ιδέες, με κέντρο την τέχνη της μουσικής... Kiriaki Derempei / Κυριακή Δερέμπεη
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments