....

Η ΜΑΓΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η μαγική βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο θανατηφόρων μορφών καρκίνου κατά 40%

ΗuffPost Greece

Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων χοληκαλσιφερόλης, γνωστής και ως βιταμίνη D3, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σχεδόν κατά 40%. Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και ως εκ τούτου, προσλαμβάνουν περισσότερη βιταμίνη D3 σε ημερήσια βάση, σημειώνουν χαμηλότερα ποσοστά θανάτου από τον καρκίνο διαφόρων μορφών.

Ακόμη, μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα αποδεικνύουν ότι η βιταμίνη D επιβραδύνει την εξέλιξη των καρκινικών κυττάρων, ενώ πρόσφατα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ημερήσια πρόσληψη μόλις 0,002 ml βιταμίνης D3 συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου κατά 17%. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα άτομα με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος, ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί ακόμη και κατά 38%.

Αυτό σημαίνει ότι παράγοντες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως το υπερβολικό σωματικό λίπος, θα μπορούσαν να μειώσουν την ευεργετική επίδραση των συμπληρωμάτων βιταμίνης D3 στον οργανισμό μας. Η παχυσαρκία συν τοις άλλοις, έχει αποδειχθεί πως μειώνει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Η βιταμίνη D3 περιέχεται σε συμπληρώματα διατροφής άμεσα διαθέσιμα και προσιτά, αλλά και σε ορισμένα είδη τροφών.

 

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D3

 

Τα ψάρια

Ιδίως ψάρια όπως η πέστροφα, ο σολομός και οι σαρδέλες, που εκτός από τη βιταμίνη D3 μας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Β12 και τα ωμέγα-3 λιπαρά.

Τα αυγά

Η βιταμίνη D3 που περιέχεται σε ένα αυγό είναι σχεδόν ίση με αυτήν που περιέχεται σε δύο σαρδέλες.

Το μοσχαρίσιο συκώτι

Μερικοί άνθρωποι αγαπούν το συκώτι, ενώ άλλοι το μισούν. Ακόμη κι αν ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Kι αυτό γιατί το συκώτι, πέρα από βιταμίνη D3 είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά όπως οι πρωτεΐνες, ο σίδηρος και η βιταμίνη Α.

Με πληροφορίες από webmd και spring

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments