....

Η Ν.Δ. ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΠΕΤΡΟ ΔΟΥΚΑ

Διαγράφεται από τη ΝΔ ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, μετά τον διάλογο που είχε με τον Σπήλιο Λιβανό για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007, που προκάλεσε αντιδράσεις.

 

Συγκεκριμένα η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης”.

Σημειώνεται ότι ο Σπήλιος Λιβανός παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το χαρτοφυλάκιό του αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Η ορκωμοσία του νέου Υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει αύριο στις 13:30.

Η θέση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργαντάς, δεν καλύπτεται”.

Η παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού και το παρασκήνιο

Νωρίτερα, σήμερα έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός υπέβαλε την παραίτησή του, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό.

Ο  Σπήλιος Λιβανός είδε την πόρτα εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα εξαιτίας της αντίδρασής του στην απαράδεκτη αναφορά του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό και του ζήτησε εξηγήσεις, με τον κ. Λιβανό να παραδέχεται ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά. Ακολούθως έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, η οποία έγινε αποδεκτή.

Σπήλιος Λιβανός

Να σημειωθεί ότι το βίντεο που “έκαψε” τον υπουργό και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, προέρχεται από μία σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, όπου έδινε το “παρών” και ο κ. Σπήλιος Λιβανός.

Στο βίντεο, που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones, και έφερε στη δημοσιότητα το ilialive.gr, εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, καυχιέται για τα κατορθώματά του ως υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών στην τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

“Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…” είπε ο κ. Δούκας. “Έχουν μείνει αξέχαστα αυτά…| ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει, ενώ ο νυν δήμαρχος Σπάρτης συμπλήρωσε: “Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι”.

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε: “Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί… και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία”.

Το καλοκαίρι του 2007 συνολικά 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στον νομό Ηλείας, οι νεκροί ανήλθαν σε 49.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments