....

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ I.T.B. ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Μια ακόμη επιτυχημένη συμμετοχή ση μεγαλύτερη παγκοσμίως Διεθνή Έκθεση Τουρισμού,

την έκθεση Ι.Τ.Β. (Internationale Tourismus-Börse Berlin) στο Βερολίνο (5-9 Μαρτίου 2014) πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είχαμε την ευκαιρία να προωθήσουμε στους μεγαλύτερους ξένους τουριστικούς πράκτορες το νέο ολοκληρωμένο σχέδιο  τουριστικής προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας υπό το brand nameVery Macedonia” και να ενισχύσουμε την αναβαθμισμένη τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειάς μας σε μια από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις για τον τουρισμό, την έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο. Με συντονισμένες δράσεις και διαρκή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, προβάλλουμε την περιοχή μας ως ένα ευρύ πεδίο προορισμών και επιλογών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως οι προσκυνηματικές περιηγήσεις, ο ιαματικός και συνεδριακός τουρισμός και ο τουρισμός city break.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τη συμμετοχή μας στη διεθνή  έκθεση I.T.B. στο Βερολίνο είναι αισιόδοξα. Το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών, ιδιαίτερα των Γερμανών, δεν περιορίζεται στο καθιερωμένο δίπτυχο “ήλιος και θάλασσα”, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες, εναλλακτικές τουριστικές επιλογές. Προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε περαιτέρω το τουριστικό προβάδισμα της περιοχής μας στις αγορές-στόχους και να εργαστούμε εντατικά για την αύξηση των αφίξεων και την παγίωση της τουριστικής μας ταυτότητας κατά τη φετινή τουριστική περίοδο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Π.Κ.Μ. στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατείχε κεντρική θέση στο περίπτερο του ΕΟΤ, με την ενεργό συμμετοχή όλων των περιφερειακών ενοτήτων, που παρουσίασαν τις θεματικές μορφές τουρισμού της Π.Κ.Μ. και παρείχαν ενημερωτικό υλικό σε πολυάριθμους επαγγελματίες και ταξιδιώτες. Στνο εκθεσιακό χώρο της Π.Κ.Μ., που ήταν ο μεγαλύτερος σε έκταση της ελληνικής συμμετοχής στην Ι.Τ.Β., μαζί με εκείνους της Περιφέρειας Αττικής και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συναντήσεις επαγγελματιών από την Πιερία και τη Χαλκιδική με ξένους πράκτορες και δημοσιογράφους, εξειδικευμένους σε θέματα τουρισμού και γαστρονομίας.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος για θέματα τουρισμού στην Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος, ο περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας και Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος παρουσίασε τις δραστηριότητες του φεστιβάλ σε ειδικά προγραμματισμένη εκδήλωση, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια της έκθεσης το περίπτερο  της Π.Κ.Μ. επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συνεχάρη την αποστολή της Π.Κ.Μ. για την επιτυχημένη παρουσία, ενώ δεν παρέλειψε να γευθεί εδέσματα και κρασιά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος για θέματα τουρισμού στην Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση κατά 10% των προκρατήσεων από τη γερμανική αγορά και την ολική επιστροφή των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων στη Χαλκιδική. «Η φετινή I.T.B. του Βερολίνου είχε άρωμα επιτυχίας για την Κεντρική Μακεδονία, όπου εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη στρατηγική για τον αειφόρο τουρισμό και αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, όπως η πλούσια γαστρονομική παράδοση και τα υψηλής διατροφικής αξίας αγροτικά μας προϊόντα, τα οποία μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες μας, συμβάλλοντας στην προώθησή τους στις δικές τους αγορές», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments