....

Η Θ. ΤΖΑΚΡΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ

 

 

 

            Η υποψήφια βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη αμέσως μετά την εκδήλωση νέου σφοδρού κύματος χαλαζόπτωσης που έπληξε σήμερα το απόγευμα 14-6-2019 πλήθος περιοχών του Νομού Πέλλας, όπως τους Γαλατάδες, το Παλαίφυτο, τον Άγιο Γεώργιο, τη Δάφνη, το Άσπρο, τα Καλύβια, το Λιποχώρι, το Άνυδρο, τη Λάκκα, το Πλαγιάρι, το Δροσερό κ.α., επισκέφθηκε τις χαλαζόπληκτες περιοχές, όπου ήρθε σε επαφή με τους πληγέντες αγρότες, οι οποίοι την ενημέρωσαν για την έκταση και το μέγεθος των ζημιών.

            Πιο συγκεκριμένα οι αγρότες των ως άνω περιοχών μετέφεραν στην κ. Τζάκρη την πλήρη και ολοσχερή καταστροφή των καλλιεργειών τους, που είχαν ήδη πληγεί στις περισσότερες περιοχές και από προηγούμενες, επίσης έντονες, χαλαζοπτώσεις και την απόγνωσή τους για την οριστική ματαίωση της δυνατότητας απόκτησης οποιουδήποτε εισοδήματος κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο.

            Οι αγρότες τόνισαν επίσης στην κ. Τζάκρη ότι όχι μόνο καταστράφηκαν τελείως οικονομικά, αλλά υποχρεούνται να προβούν και σε πρόσθετες αναγκαίες δαπάνες για τη διάσωση και του φυτικού τους κεφαλαίου, όπως αγορά φυτοφαρμάκων και ψεκασμό των δέντρων, καθώς και εργασίες συγκομιδής και απομάκρυνσης των κατεστραμμένων καρπών από τα αγροτεμάχια, στις οποίες αδυνατούν να προβούν λόγω της τραγικής έλλειψης ρευστότητας και διεκδικούν δυναμικά την καταβολή προκαταβολών από τον ΕΛΓΑ έναντι των μελλοντικών πορισμάτων για τις ζημιές τους.

            Η κ. Τζάκρη επικοινώνησε αμέσως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, τον οποίο και ενημέρωσε για το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε χιλιάδες στρέμματα με δενδροκαλλιέργειες στις ως άνω περιοχές και ζήτησε την άμεση καταβολή προκαταβολών έναντι των μελλοντικών πορισμάτων ζημίας στους πληγέντες από τις χαλαζοπτώσεις αγρότες, δεδομένης της τραγικής έλλειψης ρευστότητας, ώστε να περισώσουν τουλάχιστον το φυτικό τους κεφάλαιο και να ανταπεξέλθουν στα τρέχοντα έξοδα.

            Ο κ. Αραχωβίτης αναγνώρισε την έκταση του προβλήματος και δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα με τον συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και να απαντήσει άμεσα στην κ. Τζάκρη, η οποία θα ενημερώσει σχετικά τους αγρότες με νέο δελτίο τύπου.-

 

2019-06-15-005100 2019-06-15-005051 2019-06-15-005041

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments