....

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ TRIVAGO

 

 

 

Η Ρώμη ο πιο δημοφιλής προορισμός των Ελλήνων για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς

 

Μόνο 3 ελληνικοί προορισμοί στις 10 πρώτες θέσεις της λίστας. Όσοι προτιμούν να ταξιδέψουν εγχώρια επιλέγουν Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ιωάννινα.

 

H www.trivago.gr ανέλυσε τις αναζητήσεις των επισκεπτών στην πλατφόρμα της, και δημοσιεύει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για την ταξιδιωτική περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Η συγκεκριμένη έρευνα καταγράφει και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ταξιδιωτικές τάσεις της περιόδου.

Πίνακας 1. Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί σύμφωνα με τις προτιμήσεις των Ελλήνων για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, και η μέση διάρκεια διαμονής για τον κάθε προορισμό.

cid:image001.png@01D378B8.32ACFE30

Προορισμός

Χώρα

Μέση διάρκεια διαμονής

1

Ρώμη

Ιταλία

5 ημέρες

2

Μπάνσκο

Βουλγαρία

4 ημέρες

3

Θεσσαλονίκη

Ελλάδα

5 ημέρες

4

Λονδίνο

Ηνωμένο Βασίλειο

5 ημέρες

5

Αθήνα

Ελλάδα

5 ημέρες

6

Βερολίνο

Γερμανία

5 ημέρες

7

Πράγα

Τσεχία

5 ημέρες

8

Ιωάννινα

Ελλάδα

4 ημέρες

9

Παρίσι

Γαλλία

5 ημέρες

10

Άμστερνταμ

Ολλανδία

5 ημέρες

 

 

Η Ρώμη παραμένει ιδιαίτερα αγαπητή στους Έλληνες και για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς καθώς καταλαμβάνει την 1η  θέση της λίστας, ακολουθούμενη από το δημοφιλές χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας, το Μπάνσκο.

Στην 3η θέση της λίστας βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, δεν είναι λίγοι όμως και αυτοί που επέλεξαν την Αθήνα, η οποία καταλαμβάνει την 5η θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Ο τρίτος και τελευταίος ελληνικός προορισμός της λίστας είναι τα Ιωάννινα, τα οποία βρίσκονται στην 8η θέση.

 

Τη δεκάδα συμπληρώνουν δημοφιλείς προορισμοί του εξωτερικού, και συγκεκριμένα το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Πράγα, το Παρίσι, και το Άμστερνταμ.

 

Σχετικά με τον αριθμό διανυκτερεύσεων, οι Έλληνες ταξιδιώτες θα διαμείνουν κατά μέσο όρο 5 ημέρες σε όλους τους προορισμούς της λίστας, εκτός από το Μπάνσκο και τα Ιωάννινα όπου η μέση διάρκεια διαμονής είναι 4 ημέρες.

 

O Κωνσταντίνος Καμάρης, Country Developer για την ελληνική αγορά, σχολιάζει: «Προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναζήτηση και η σύγκριση των ξενοδοχείων από τους χρήστες μας. Κάποιοι επισκέπτονται την πλατφόρμα μας γνωρίζοντας ήδη το κατάλυμα στο οποίο θέλουν να μείνουν, ενώ άλλοι συγκρίνουν ξενοδοχεία μέχρι να βρουν το ιδανικό σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Ελέγχουν τις τιμές, τις φωτογραφίες, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την τοποθεσία κλπ. Με αυτόν τον τρόπο οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν την www.trivago.gr μας παρέχουν χρήσιμα στοιχεία για τις τάσεις της αγοράς σε περιόδους όπως αυτή της Πρωτοχρονιάς».

Σχετικά με την έρευνα

Tα δεδομένα της συγκεκριμένης έρευνας απορρέουν από αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα της www.trivago.gr μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2017 και της 11ης Νοεμβρίου 2017, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 26ης Δεκεμβρίου 2017 και της 1ης Ιανουαρίου 2018. Τα δεδομένα αφορούν αναζητήσεις για δίκλινο δωμάτιο σε όλους τους τύπους καταλυμάτων που είναι καταχωρημένα στην trivago, και με ελάχιστη διάρκεια διαμονής τις 3 ημέρες.

 

Σχετικά με την trivago

Η www.trivago.gr είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα αναζήτησης ξενοδοχείων. Εστιάζουμε στο να αναδιαμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες αναζητούν και συγκρίνουν ξενοδοχεία, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους hotel advertisers να αναπτύξουν την επιχείρηση τους, παρέχοντας τους ευκαιρίες προβολής στο ευρύ κοινό της www.trivago.gr. Η πλατφόρμα μας, επιτρέπει στους ταξιδιώτες να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τις προσωπικές τους προτιμήσεις, έχοντας στη διάθεσή τους ένα μεγάλο πλήθος πληροφοριών σχετικά με τα ξενοδοχεία και τις αντίστοιχες τιμές. Έως και την 7η  Νοεμβρίου 2017, παρείχαμε πρόσβαση σε περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και καταλυμάτων εναλλακτικού τύπου, σε περισσότερες από 190 χώρες.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments