....

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΝΑΡΞΗ Ι.ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

 

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.30 ξεκινούν και φέτος οι Παρακλήσεις και τα Εσπερινά Κηρύγματα στην προσωρινή έδρα της αδελφότητος της Ι. Μονής Αγ. Παρασκευής Γιαννιτσών, στους Αγ. Αναργύρους (π. Γηροκομείο), με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Τσίνογλου, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, και άλλους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ (26/11)

 

Η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 διοργανώνει Προσκυνηματική εκδρομή στην Ι. Μονή του Αγίου Νικάνορος στη Ζάβορδα, στην Μονή της Παναγίας Μικροκάστρου, στα Γρεβενά και στην Σιάτιστα.

Τιμή Εκδρομής : 25€
Αναχώρηση από το προαύλιο της Αγίας Παρασκευής στις 7.00 π.μ.


Εγγραφές: 6975107222 π. Χερουβείμ

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

Από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων θα τελούνται καθημερινά Θείες Λειτουργίες (Σαρανταλείτουργο) στις εξής ενορίες των Γιαννιτσών:

 

 
  • Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως)
  • Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου
  • Αγίου Γεωργίου
 
 

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

Από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων σε όλες τις ενορίες της Έδεσσας, (Αγίας Σκέπης, Αγ. Δημητρίου, Αγ. Νεκταρίου και Αγ. Πάντων) θα τελούνται καθημερινά Θείες Λειτουργίες (Σαρανταλείτουργο).

Στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων θα τελείται ιερά Αγρυπνία κάθε Τετάρτη βράδυ στις 10.00 μ.μ. και συνεπώς δεν θα τελείται Θ. Λειτουργία την Πέμπτη.
 

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 13/11

 

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων:


- Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, με θέμα: «Ο άγιος Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής».
- Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (δρ.Θ.), Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, με θέμα: «Μία επίκαιρη ομιλία του ιερού Χρυσοστόμου».
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments