......

ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΓΑΡΑ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Προ ημερών η Δήμαρχος συμμετείχε σε σύσκεψη που διοργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κος Τζαμτζής, με θέμα το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας.

Η Δήμαρχος αναφέρει ότι το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη του Δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα, αλλά και στα Γιαννιτσά αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η Πέλλα είναι ο "φτωχός συγγενής" που υπολείπεται σε βασικές υποδομές..

Μέχρι και την 1-9-2014 που ανέλαβε τα καθήκοντα της Δημάρχου Σκύδρας, ασκούσε μαχόμενη δικηγορία από την ηλικία των 25 ετών..καθημερινά βρισκόταν στις δικαστικές αίθουσες και στα γραφεία, όπως και στα δικαστήρια της ευρύτερης περιοχής (Βέροιας, Νάουσας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Πτολεμα'ί'δας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κατερίνης, Λάρισας, Κομοτηνής) και ως εκ τούτου γνωρίζει πολύ καλά την άθλια κατάσταση που επικρατεί ειδικά στα Δικαστήρια της Έδεσσας, αλλά και στα δικαστήρια των Γιαννιτσών.

Η απουσία αξιοπρεπών δικαστικών μεγάρων στις δύο πόλεις του νομού μας, αποτελεί ντροπή για όλους μας και όχι μόνο για τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να αποδίδεται σ άθλιους χώρους, σε κτίρια με προβλήματα στατικότητας και διαρροής νερών..

Η ύπαρξη αυτών των δικαστικών αιθουσών στο νομό μας, αποτελεί προσβολή για μία πολιτισμένη χώρα!

Ο αγώνας λοιπόν όλων μας, συνεχίζεται διεκδικώντας το αυτονόητο: την αξιοπρέπεια!!!

Σήμερα στις 1 το μεσημέρι οι φορείς της Πέλλας, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι Πέλλας, πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων Έδεσσας και Γιαννιτσών, έχουμε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, διεκδικώντας την ανέγερση των δικαστικών μεγάρων στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά.

Αρκετά έμεινε η Πέλλα πίσω και απομονωμένη!

Χωρίς να χαθεί καθόλου χρόνος επιβάλλεται να ξεκινήσει η ανέγερση δικαστικού μεγάρου στην πόλη που είναι πανέτοιμη από κάθε άποψη και ακολούθως η ανέγερση και του άλλου δικαστικού μεγάρου.

Ξέρετε καλά ότι δεν απουσιάζω ποτέ από συσκέψεις και διεκδικήσεις που αφορούν τον τόπο μας, οπουδήποτε και αν γίνουν. Σήμερα όμως για λόγους ανωτέρας βίας δεν θα μπορέσω να βρεθώ στη συνάντηση..

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, σ όλη την Πέλλα!!

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, ενωμένοι με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας και την πρόοδο των πολιτών της Πέλλας!!

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments