....

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝ Η ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΗ

Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης βεβαίωσης
Επαγγελματία Αγρότη για το φορολογικό έτος 2020
Με γοργούς ρυθμούς υλοποιείται το πρόγραμμα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων που έχει θέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, με στόχο πάντα την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των αγροτών.
Με απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Κεδίκογλου τέθηκε σε λειτουργία από τη 13η/01/2022, η δυνατότητα ψηφιακής εκτύπωσης της βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη φορολογικού έτος 2020, με υπογραφή και σφραγίδα της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν απαιτεί επικύρωση.
Οι επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να εκδώσουν τη σχετική βεβαίωση θα μπορούν να εξυπηρετούνται, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου. Η είσοδός τους στην ψηφιακή εφαρμογή του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ίδιους ή από εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στην εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η βεβαίωση εκτυπώνεται από την τελευταία σελίδα της εφαρμογής «Εκτύπωση Βεβαίωσης», επιλέγοντας την «Αναφορά Βεβαίωσης Εγγραφής ΜΑΑΕ (pdf)» για το έτος 2020.
Επίσης, στην ψηφιακή υπηρεσία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), έχει αναπτυχθεί η δυνατότητα θέασης επιπλέον δεκατεσσάρων (14) Μητρώων στην «Καρτέλα Συντελεστή».
Η δυνατότητα αυτή διευκολύνει τόσο τους αγρότες, οι οποίοι έχουν πρόσβαση και σε άλλα Μητρώα, όσο και τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ για τη διενέργεια διασταυρωτικών ελέγχων.
Οι παρεχόμενες δυνατότητες συμβάλλουν, ώστε να καταστεί εφικτός ο στόχος της επικοινωνίας, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ φορέων του δημοσίου τομέα, των πολιτών και των επιχειρήσεων.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments