..

Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ - ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (VIDEOS)

 

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, στις 6.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως, στην Έδεσσα.

Στην συνέχεια η Χορωδία της ενορίας Αγ. Δημητρίου Εδέσσης υπό την διεύθυνση του ιεροψάλτου και εκπαιδευτικού κ. Αβεσσαλώμ Κιζιρίδη, παρουσίασε παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια

 

ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

 

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, εορτή των Θεοφανίων, στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε ότι ο Κύριος
βαπτίσθηκε στον Ιορδάνη, προκειμένου να να τηρήσει τον νόμο της Παλαιάς Διαθήκης ως άνθρωπος, για να αποκαλυφθεί στον κόσμο ως Μεσσίας, για να φανερωθεί το μυστήριο της Αγ. Τριάδος και για να αγιάσει τα ύδατα αλλά και για να δώσει σε όλους τους πιστούς τύπο και παράδειγμα προσευχής. Προέτρεψε δε να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο της ζωής μας προσευχόμενοι σε κάθε περίσταση.
Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στον ιερό Καθεδρικό ναό ο Σεβασμιώτατος επικεφαλής ιεράς πομπής του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχόντων και του λαού πορεύθηκε κατά το έθος στην περιοχή Κιουπρί, όπου ανέμεναν οι ιερείς και οι πιστοί όλων των ενοριών της πόλεως, και τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων. Στους γενναίους κολυμβητές, που έπεσαν στο νερό για τον Σταυρό, ο Σεβασμιώτατος έδωσε αναμνηστικούς σταυρούς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΔΩΝ ΤΗΣ ΈΔΕΣΣΑΣ

Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως και των Μελωδών της Έδεσσας συνδιοργανώνεται αυτή την Κυριακή (13/1) κόντρα στον χιονιά χορωδιακή συνάντηση με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια. Η φιλοξενούμενη χορωδία με πολλές περγαμηνές ανήκει στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων Θεσσαλονίκης. Τις χορωδίες θα συνοδεύσουν μικρές ορχήστρες. Στην ομώνυμη ζεστή αίθουσα μπορείτε να εισέλθετε ελεύθερα, ενώ απαιτείται ένδυμα περιπάτου… και πλέρια διάθεση για τη μελωδική ακρόαση. Άλλωστε για  πολλοστή φορά οι Μελωδοί έχουν αποζημιώσει δεόντως τους φιλόμουσους φίλους. Όσοι πιστοί, λοιπόν,  προσέλθετε το μεσημέρι στις 12 ακριβώς.

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments