....

Ι..Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10/3

 

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, ώρα 6.00 μ.μ., στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων:
- Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα: «Το πάθος του Κυρίου».

- Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Ένας άνομος νόμος».

 

 

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, εορτή της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού και ομολογητού, πανηγυρίζει το φερώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, όπου φυλάσσεται τμήμα του ιερού του λειψάνου, σύμφωνα με το παρακάτω εορταστικό πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/3
5.00 μ.μ. Εσπερινός και Παρακλητικός κανών εις τον Άγιον Λουκά τον Ιατρό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3
5.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας
10.00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία (στο ιερό Παρεκκλήσιο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/3
7:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
5:00 μ.μ. Αναστάσιμος Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο
7:00 μ.μ. Απόδειπνο, Χαιρετισμοί και Εγκώμια εις τον Άγιο Λουκά

 
Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνηση απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται στον ιερό ναό.
 
 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

 

Την Κυριακή της Τυρινής (17/3), στις 5.00 μ.μ., θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με την συμμετοχή όλων των κληρικών της πόλεως.

- Κάθε Παρασκευή της Μ. Τεσσαρακοστής σε όλους τους ενοριακούς ναούς της Έδεσσας θα τελείται για δεύτερη φορά η ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 9.00 μ.μ.
- Στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Νοσοκομείου Εδέσσης για όλη την διάρκεια της Μ. Τεσσαρακοστής θα τελείται κάθε Τετάρτη πρωί Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία και κάθε Παρασκευή, στις 12.00 μ., η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (17/3)

 

 

Την Κυριακή της Τυρινής (17/3) στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων θα ομιλήσει μετά τον Εσπερινό της Συγχωρήσεως (ώρα 6.00 μ.μ.) ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινάς με θέμα:
«Ξένοι του κόσμου ή ξένοι Θεού;»

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments