..

Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

 

Την Τρίτη 13 Αυγούστου από 9:00 μ.μ. έως 12:15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου πανηγυρίζει ο ιστορικός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Έδεσσα (Παλαιά Μητρόπολη - 14ος αι.) κατά το εξής πρόγραμμα:

- Τετάρτη 14 Αυγούστου, ώρα 6:30 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός
- Πέμπτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:00-10:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία

 

 

 

ΕΟΡΤΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΗ

 

Στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Πλατάνης – Εδέσσης θα εορτασθεί η Κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτόκου και θα τιμηθεί η ιερά εικών της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας (αντίγραφο που φυλάσσεται στον ιερό ναό), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/8
7.00 μ.μ. Πανηγυρικός εσπερινός και ακολουθία των Εγκωμίων στην Υπεραγία Θεοτόκο (περιφορά στο προαύλιο του ναού).

ΠΕΜΠΤΗ 15/8
7.30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

 

 

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι.ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 πανηγυρίζει ο ιστορικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιά Μητρόπολη) Γιαννιτσών. Κατά την διάρκεια του εορτασμού θα τεθεί σε προσκύνηση ιερά εικών και ένδυμα του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καθημερινά θα τελείται στις 18.30 ο Εσπερινός με την Παράκληση της Θεοτόκου και από την Κυριακή 11/8 θα γίνεται η προσκύνησις της ιεράς εικόνος και του ενδύματος του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου (μέχρι και το απόγευμα της 16ης Αυγούστου).

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments