....

Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 
Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Θεσσαλονίκης διοργανώνει σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για όσους επιθυμούν να μάθουν πώς να βοηθήσουν κάποιον που βρίσκεται σε κίνδυνο.
Οι θεματικές στις οποίες εκπαιδεύονται οι συμμετέχοντες είναι οι βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών (Basic Life Support):
 
1. Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση 
2. Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση
3. Αντιμετώπιση Πνιγμονής
4. Πλάγια διασωστική θέση
 





Το σεμινάριο χωρίζεται σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, κατά το οποίο όλοι οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται ένας – ένας σε όλες τις θεματικές ενότητες με προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές που παρέχει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
 
Τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών είναι διάρκειας 5 ωρών και στο τέλος παρέχεται στους συμμετέχοντες διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση. 
Δηλώσεις συμμετοχής έως 8 Μαΐου, στο Κοινωνικό Ιατρείο Γιαννιτσών (Αγ. Γεωργίου 9) και στο τηλ. 2382 503690.

 

 

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

 

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ., θα τελεσθεί Προηγιασμένη Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Επίσης, την Κυριακή των Βαΐων το πρωί, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (Παλαιά Μητρόπολη).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ (14/4)

 

Την E΄ Κυριακή των Νηστειών (14/4), στις 18:00, θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Στο τέλος της ακολουθίας θα ομιλήσει ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, με θέμα: «Ο άγιος γέροντας Κύριλλος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαβίδ Ευβοίας».

Την ίδια ημέρα, στις 19.00, στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Χατζηδήμου, Προϊστάμενος του Ι. Ναού, με θέμα:
«Τα άγια και σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού».

Με τις παραπάνω ομιλίες κλείνει ο κύκλος των Εσπερινών Κηρυγμάτων του τρέχοντος Εκκλησιαστικού έτους 2018-2019.

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

 

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η Πέλλα» θα παρουσιάσει την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στις 20.00, Χοροθεατρικό Οδοιπορικό αφιερωμένο στις Αλησμόνητες Πατρίδες με τίτλο: «ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών με Είσοδο 3€.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας «Παναγία η Οδηγήτρια».

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και η ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments