....

Ι..Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

Με τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις και την συμμετοχή πλήθους πιστών τιμήθηκε η μνήμη των αγίων θεοστέπτων, Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό της πόλεως των Γιαννιτσών.

Το απόγευμα της Κυριακής 19/5 πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή τμήματος του Τιμίου Σταυρού στα προπύλαια του Ιερού Ναού από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Κοσμά Γρηγοριάδη και τους εφημερίους της ενορίας και εν συνεχεία τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός.
Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 20 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Εφραίμ Ανθίμου με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Γιαννιτσών, Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Σπυρίδη, και πολλών κληρικών της πόλεως. Κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Εφραίμ αναφερόμενος στους τιμωμένους αγίους, Κωνσταντίνο και Ελένη. Εξήρε την προσωπικότητά τους και εστίασε ιδιαίτερα στον άγιο Κωνσταντίνο και στην στήριξή του προς την Εκκλησία.
Την ημέρα της εορτής (21/5) τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Κατά την ομιλία του τόνισε ότι ο άγιος Κωνσταντίνος προβάλλει σήμερα ως πρότυπο και παράδειγμα ήθους και αρετής και οδηγός προς την αγιότητα. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για την τήρηση των προγονικών ελληνοχριστιανικών παραδόσεων και για την μεταλαμπάδευσή τους στις επόμενες γενεές. Μετά την Οπισθάμβωνο ευχή έγινε η ευλόγησις των κολλύβων των Αγίων, ενώ κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο προεστώς, οι ιερείς και το εκκλησίασμα ευχήθηκαν στον εορτάζοντα εφημέριο του ιερού ναού, π. Κωνσταντίνο Κωνσταντάκη.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο, ενώ το βράδυ τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία.
Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν οι Βουλευτές Πέλλας κ.κ. Γ. Καρασμάνης και Β. Βασιλειάδης, ο Δήμαρχος Πέλλας, κ. Ε. Φουντουκίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ι. Τζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
 


 

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

Για 17η συνεχόμενη χρονιά η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει, με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για το σχολικό έτος 2024-2025, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και αφορούν αποκλειστικά οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα.
 
Στο Κοινωνικό φροντιστήριο διδάσκονται μαθήματα όπως Αρχαία, Έκθεση, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία κ.ά. για παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου. Θα λειτουργήσουν επίσης τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά Δημοτικού.
 
Εγγραφές θα γίνονται από 1 έως 20 Ιουνίου, ώρες 16:00 - 20:00, στην Γραμματεία των Φροντιστηρίων (1ος Όροφος Πνευματικού Κέντρου Ι. Ναού).


Για να δείτε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε τις ίδιες ώρες στο τηλ.: 23820 22819.

 

 

«Μέσα απ' την κορνίζα» ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Μαΐου το απόγευμα στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα χορευτικά τμήματα που λειτουργούν στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών π. Ιωάννης Σπυρίδης. Στον εναρκτήριο χαιρετισμό έκανε σύντομη αναφορά στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, καθώς το απαιτούσε η ημέρα. Μάλιστα στο μουσικό πρόγραμμα έγινε και εκεί ειδική αναφορά με βιντεοπροβολή σχετική με την αποφράδα μέρα και εν συνεχεία χορευτές από διάφορους ποντιακούς συλλόγους παρουσίασαν τον επιβλητικό πυρρίχιο χορό.
Στη συνέχεια ο π. Ιωάννης παρουσίασε την εργασία που γίνεται στο πνευματικό κέντρο του Ναού και επαίνεσε ιδιαιτέρως τις δύο χοροδιδασκάλους Σοφία Μανουσαρίδου και Κωνσταντίνα Αγγελίδου αλλά και τους 150 χορευτές και χορεύτριες που στην πλειονότητά τους ήταν νέα παιδιά. Η εκδήλωση είχε τον τίτλο "Μέσα από την κορνίζα" και για τον λόγο αυτόν οι χορευτές έβγαιναν στη σκηνή περνώντας από μια μεγάλη κορνίζα που είχε κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό θέλοντας έτσι να δείξουν ότι με το δικό τους τρόπο ζωντανεύουν τη στατική εικόνα και κατ’ επέκταση και την παράδοση της πατρίδας μας.
Με τα χορευτικά συνεργάστηκαν άψογα ο Αργύρης Κόκορης και η «Ρωμέικη Κομπανία» τον οποίων οι μελωδίες πλημμύρησαν το Πνευματικό Κέντρο.
Τον Δήμαρχο Γιαννιτσών εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ευφροσύνη Μερεμητσάκη η οποία χαιρέτησε και την εκδήλωση. Παρόντες ήταν τοπικοί και πολιτειακοί άρχοντες καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
 
 ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 

Εν όψει των προαγωγικών και παννελληνίων εξετάσεων θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών οι εξής ακολουθίες υπέρ επιτυχίας των μαθητών:
 
ΑΓΡΥΠΝΙΑ
Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, από 22:00 έως 00:30
 
ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στις 18:30
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments