....

ΤΟ "IMATHIA QUALITY" ΣΤΗΝ 88Η ΔΕΘ

ΤΟ "IMATHIA QUALITY" ΣΤΗΝ 88Η ΔΕΘ

  • Η Ημαθία παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τον παραγωγικό, τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό της πλούτο

Η δράση "Imathia Quality" δίνει το παρόν για ακόμη μία φορά αναδεικνύοντας τη δυναμική της στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς, την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 16).

Για εννέα συνεχόμενες ημέρες σε ένα ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο περίπτερο,  η Π.Ε. Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενώνουν τις δυνάμεις τους συνεχίζοντας την προβολή των μοναδικών τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών εμπειριών που προσφέρει η Ημαθία σε κάθε επισκέπτη.

Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν ήδη ενεργά πολλοί τοπικοί φορείς όπως η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, η Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας,οΣύλλογος Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βέροιας καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ, η Ημαθία ξετυλίγει στο ευρύ κοινότον τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό της πλούτο.Παράλληλα επιχειρήσεις και παραγωγικοί φορείςπαρουσιάζουν στα περίπτερά τους προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του «ImathiaQuality” θα γίνουν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 12:00.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

 IMATHIA QUALITY 2024

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

  • 13:00-15:00 Καλωσόρισμα με «Δροσερό γιαούρτι, φρούτα και μέλι Ημαθίας».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ

 

  • 12.00-12.30 Εγκαίνια περιπτέρου.
  • 12:30-14:30 «Τσιπουρομεζέδες της Ημαθίας», Παρουσίαση και  γευσιγνωσία από εστιάτορες και συλλόγους της Ημαθίας (ΚΟΙΝΣΕΠ Γυναικών «Εκ Φύσεως Φυτειάς», Π.Σ. Αγίου Γεωργίου,εστιατόριο της περιοχής Αλεξάνδρειας.

 

  • 19:00-20:30  «Μοσχάρι με dressing από φρούτα Ημαθίας και ξινόμαυρο Νάουσας»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

  • 18:00-20:00  «Παραδοσιακή βλάχικη πίτα»:  Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου.

 

ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

  • 18.00-19.00 «ΜenuVeriaGastronomy»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία από εστιάτορες της Βέροιας. 
  • 19.00-20.00 «Ρεβανί Βέροιας»: Μαγειρική επίδειξη και γευσιγνωσία  από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βέροιας.
  • 19:00.-20:00 «Το πρόσωπο στη βυζαντινή τέχνη»: Workshop από την «IconfaceVeria».

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

  • 18.00-19.00 «Χειροποίητος τραχανάς λαχανικών με μοσχαράκι»:  Μαγειρική επίδειξη από εστιατόριο της περιοχής Αλεξάνδρειας.
  • 20:00-21:00 «Η Μικρασία της αγοράς»: Μουσικοθεατρικό δρώμενο από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας.

 

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

  • 20:00-21:00 «Εδέσματα και coctails με προϊόντα από τον Αμπελώνα της Νάουσας»: Επίδειξη και γευσιγνωσία από εστιατόρια και καφέ μπαρ της Νάουσας .

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

  • 18.00-19.00 «O Πρόσωπος της Νάουσας»: Workshop με την τεχνική βαψίματος του παραδοσιακού Προσώπου από το Εργαστήριο Παραδοσιακών Φορεσιών και Συνέχισης της Ναουσαίικης Παράδοσης «Το Κονάκι».
  • 19:00-20:00  «Γενίτσαροι και Μπούλες»: αναβίωση του παραδοσιακού δρώμενου από τον Όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας»(Κέρασμα κρασί, τσίπουρο, μπάτσο)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

  • 12.00-14.00 «Δημιουργούμε το δικό μας σουβενίρ» με τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας:

α) Workshop με θέμα «Ανθισμένα μνημεία της Βέροιας»  από το εργαστήριο  «DamianosIcon – Ilidanos».

β) Workshop με θέμα «Λουλουδάκια ροδακινιάς με την τεχνική felting από μαλλί προβάτου»  από το εργαστήριο «Πρόβατο στο μπάνιο».

  • 19.30  «Οι Μωμόγεροι»: Αναβίωση παραδοσιακού δρώμενου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας και τον Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου.
  • 20.00 «Στράτα Φαείν»: Παρουσίαση του ποντιακού streetfood  από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

  • 12:00-14:00  «Pavlova της Ημαθίαςμε ροδάκινο»: Επίδειξη και γευσιγνωσία από αρτοζαχαροπλάστες της Ημαθίας.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments