....

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ COVID 19- ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Τρίτη 30/03/2021, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με τίτλο: "Covid 19- Ψυχική ανθεκτικότητα εκπαιδευτικών και η επόμενη μέρα στο σχολείο" , που συνδιοργανώθηκε από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Πέλλας κ. Ελισάβετ Φράγκου και το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
Η κ. Νίκη Μοσχοβάκη - Φιλιππίδου, ψυχολόγος από το Τμήμα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών Γονέων και Εκπαιδευτικών στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ανέλυσε διεξοδικά την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και συζήτησε με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, προτάσεις και ασκήσεις ψυχικής ενδυνάμωσης.
Η καθημερινότητα που βιώνει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο, είναι συχνά ιδιαίτερα απαιτητική, έχοντας πολλές φορές τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, από ζητήματα ενδο-σχολικών συγκρούσεων, μέχρι αλλαγές και αναταραχές που συμβαίνουν σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο και επηρεάζουν σημαντικά τη σχολική κοινότητα, όπως η πρόσφατη πανδημία.
Με απλές κατευθύνσεις για την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας η επιμορφωτική συνάντηση εστίασε στο χτίσιμο ενός ανθεκτικού σχολείου, μέσα από την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού που καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί στις πολλαπλές και πολύ-επίπεδες ανάγκες των παιδιών.
Την Ημερίδα, παρακολούθησαν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας WEBEX, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ η μεγάλη συμμετοχή αναδεικνύει τη σημαντικότητα της ψυχικής ενδυνάμωσης που στην εποχή της πανδημίας γίνεται ακόμη πιο αναγκαία.

 

Σχόλια - Facebook Comments