....

ΤΟ ΗΜΙΦΩΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ

Οι ίδιοι ανυπόληπτοι δημοσκόποι, που λαδώθηκαν για να φιλοτεχνήσουν το πολιτικό «άστρο» του Ανδρέα Λοβέρδου, παρόλο που δεν τα κατάφεραν, ξαναλαδώνονται σε νέες σκοτεινές σπηλιές, για να αλλάξουν τροπάριο και να «αγκαλιάσουν», το νέο λαυράκι.
Ζούμε ένα άγαρμπο «πουσάρισμα» στον Ανδρουλάκη που μας αφήνει να καταλάβουμε ότι η Φώφη τελικά ήταν αυτή που δεν άφησε το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ να απογειωθεί.
Το νέο τζιτζιλόνι της ΝΔ, ο Ανδρουλάκης, αρέσει στους χιλιάδες ψηφοφόρους του και συμπαρασέρνει τις μάζες σε ένα φοβερό κρεσέντο οπαδικής λατρείας που τους είναι άγνωστο μέχρι που μπορεί να φτάσει.
Μετρήσεις και κόντρα μετρήσεις η μία μετά την άλλη, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η δημοφιλία αυτού του πολιτικού ανδρός διαχέεται στο εκλογικό σώμα με ταχύτητα μετάδοσης κορωνοϊού εκδοχής «Όμικρον».
Οι δημοσκόποι γεμίζουν κουβάδες ιδρώτα στην προσπάθειά τους να δουν και να ερμηνεύσουν το που θα σταματήσει αυτό το τσουνάμι. Στο δώδεκα, στο δεκαπέντε τοις εκατό ή και ψηλότερα; Μήπως θα καταπιεί και τον Σύριζα;
Όλοι αυτοί οι «προγνώστες» φυσικά και ξέρουν μέχρι που μπορούν να τραβήξουν το σχοινί. Ίσα-ίσα να μιλάμε για «ντέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε η διαφορά της ΝΔ με τον όποιον «δεύτερο» να παραμένει «διψήφια», μέχρι να διαψευστεί από την εκλογική νεκροψία.
Σε γενικές γραμμές πολύ καλό το αφήγημα made in Μαξίμου των αλάνθαστων, μέχρι σήμερα, δημοσκόπων. Αφού δε βγήκε η πρώτη βερσιόν με Λομβέρδο, φτάσαμε γρήγορα στην δεύτερη. Το εμπεδώσαμε. Φουσκώνουμε όσο μπορούμε τον Ανδρουλάκη, μήπως και ενισχύσουμε την παράσταση ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ (που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ενίσχυση). Το «φούσκωμα» όμως όταν γίνεται με άγαρμπο τρόπο, επιτυγχάνει το αντίθετο αποτέλεσμα.
Επειδή οι κατά παραγγελία μετρήσεις είναι για τα σκουπίδια, θυμίζω απλώς την πραγματική τηλεθέαση του ντιμπέιτ της εσωκομματικής κούρσας που κινήθηκε λίγο πάνω από το 4% στις ηλικίες 18-54. Και λέω πραγματική γιατί η τηλεθέαση μετριέται πλέον και στη χώρα μας από την Nielsen που δύσκολα θα διακινδύνευε την υπόληψη της με μαϊμουδιές.
Από όλα αυτά εγώ προσωπικά, πιστεύω ότι ο Ανδρουλάκης θα καταντήσει υπάλληλος και μάλιστα δεύτερης κατηγορίας, αφού οι θέσεις στα πρώτα θεωρεία είναι ήδη πιασμένες.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments