....

ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ELPEN ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ

Δυναμική ήταν η παρουσία της ELPEN στη διεθνή έκθεση CPhI, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη (4-6/10).

Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις στο χώρο του φαρμάκου, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου φαρμακευτικού επιχειρείν και φυσικά των μεγάλων πολυεθνικών κολοσσών. Η ELPEN  συμμετείχε για 7η χρονιά στη CPhI, δίνοντας και φέτος ηχηρό παρόν με περίπτερο 120 τ.μ, το οποίο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στελέχη της ELPEN πραγματοποίησαν συναντήσεις με 300 εταιρείες, με στόχο την παρακολούθηση της πορείας των συμφωνιών που είναι ήδη σε εξέλιξη, αλλά και την προώθηση των προϊόντων ιδιοκτησίας της στις αγορές εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε έμφαση στο Elpenhaler®, το οποίο παραμένει προϊόν αιχμής για την πρωτοπόρο Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία. Παράλληλα, διερευνήθηκαν νέες ευκαιρίες για την ελληνική αγορά σε πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα, καθώς επίσης και συνεργασίες ανάπτυξης νέων μορίων με καταξιωμένες Ευρωπαϊκές εταιρείες.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ELPEN στη CPhI, ο Head of International Business, κ. Λευτέρης Τρύφων, σημείωσε: «Ενδεικτικό των επιτυχημένων επαφών που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της CPhI αποτελεί το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψε η ELPEN με εταιρεία της Λατινικής Αμερικής για την αποκλειστική προώθηση On patent προϊόντος. Το συγκεκριμένο θα αποτελέσει σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα πρώτη επιλογή για τη θεραπεία συγκεκριμένης νόσου».

Ο κ.Τρύφων τόνισε επίσης, πως «Η συμμετοχή της ELPEN σε διοργανώσεις, όπως είναι η CPhI, προβάλλει ξεκάθαρα τη διεθνή αναγνώρισή της ως φερέγγυο πάροχο φαρμακευτικών θεραπειών, παράλληλα με την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά. Αυτό προκύπτει άλλωστε κι από την έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που αναπτύσσει σε 60 χώρες παγκοσμίως, καθώς επίσης κι από τα διπλώματα ευρε­σιτεχνίας που συνοδεύουν το Elpenhaler® σε περισσότερες από 100 χώρες».

Ο Head of International Business, κ.Λευτέρης Τρύφων και ο Αντιπρόεδρος ΔΣ της ELPEN, κ. Θεόδωρος Τρύφων.
(Από αριστερά) Ο Head of International Business, κ. Λευτέρης Τρύφων και ο Αντιπρόεδρος ΔΣ της ELPEN, κ. Θεόδωρος Τρύφων.
H ομάδα της ELPEN στην έκθεση CPhI
H ομάδα της ELPEN στην έκθεση CPhI
 
Παίζοντας με τα πρωτόνια

Η ELPEN έστειλε έναν γυμνασιάρχη από τη Ραφήνα στο CERN (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πυρηνικής Έρευνας) στη Γενεύη, προκειμένου να συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τα πρωτόνια», που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος CREATIONS.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να φέρει σε επαφή τους δασκάλους με την φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων, με στόχο την αποτελεσματική μετάδοση σύνθετων επιστημονικών εννοιών, ακόμη και σε παιδιά δημοτικού.

Δέκα Έλληνες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πέρασαν από μια διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης και ολοκλήρωσαν μια εβδομάδα στο μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής του κόσμου, το CERN. Ένας εξ αυτών ήταν κι ένας γυμνασιάρχης από σχολείο της Ραφήνας, τον οποίο στήριξε η ELPEN, προκειμένου να συμμετάσχει στο σπουδαίο αυτό πρόγραμμα.

Οι δάσκαλοι πέρασαν αρκετές ώρες παρακολουθώντας διαλέξεις και συζητώντας με ερευνητές, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του πειράματος CMS . Επίσης, συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια για να μάθουν να δημιουργούν στην τάξη τα δικά τους πειράματα φυσικής με απλά υλικά, όπως μπαλόνια, πλαστικά μπουκάλια, ακόμα και μακαρόνια!

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής έχει αναλάβει την παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος στα σχολεία κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
 
Τρέχουμε για το «Άλμα Ζωής»

Τρέχουμε για το «Άλμα Ζωής»

Οι εργαζόμενοι της ELPEN συμμετείχαν στο 8ο Race for the Cure που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» στο Ζάππειο (25/9). Σκοπός του αγώνα ήταν η μετάδοση του μηνύματος για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της συγκεκριμένης νόσου, η οποία πλήττει περισσότερες από 5.000 Ελληνίδες ετησίως.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments