....

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

«Η επίθεση έρχεται στο πλαίσιο ενός μαινόμενου πολέμου μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και χωρών που πολεμούν το Ισλάμ»

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο μια φωτογραφία των τεσσάρων δραστών που είπε πίσω από την επίθεση με πυροβολισμούς που σκότωσαν τουλάχιστον 143 ανθρώπους σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα την Παρασκευή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, το Amaq στο Telegram.

«Η επίθεση έρχεται στο πλαίσιο ενός μαινόμενου πολέμου μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και χωρών που πολεμούν το Ισλάμ», πρόσθεσε το Amaq σε δήλωση που επικαλείται πηγές ασφαλείας.

Το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αλλά η Ρωσία επιδιώκει μια σύνδεση με την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του ισχυρίστηκε ότι οι μέχρι τώρα πληροφορίες των ερευνών δείχνουν ότι οι δράστες κινήθηκαν προς την Ουκρανία, ενώ χτες ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε την Ουκρανία σε περίπτωση που εμπλέκεται.

Οι Ουκρανοί δια στόματος Ποντόλιακ αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν το Σάββατο ότι συνέλαβαν 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ύποπτων ενόπλων σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση.


Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε φωτογραφία των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Η ανακοίνωση στο επίσημο όργανο του Ισλαμικού Κράτους, του Amaq

 

Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν το Σάββατο ότι συνέλαβαν 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ύποπτων ενόπλων σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments