....

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ

Eνας καλλιεργητής δημητριακών στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας εξηγεί στον διαδικτυακό ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού GNSS πώς τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης βοηθούν τους αγρότες να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.

Τονίζει πως το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, EGNOS, παίζει επί του παρόντος σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή γεωργία, βοηθώντας τις εκμεταλλεύσεις να βελτιώσουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Ο Fernando Benito, δήλωσε στον ιστότοπο του GNSS ότι το EGNOS υποστηρίζει ολόκληρο τον κύκλο παραγωγής σιταριού, διευκολύνοντας διάφορες δουλειές όπως το όργωμα, η λίπανση, η σπορά και ο ψεκασμός. Τα παραπάνω μπορούν να πραγματοποιηθούν, καθώς το δορυφορικό σύστημα επιτρέπει στους αγρότες να παρακολουθούν καλύτερα τις αποδόσεις της συγκομιδής τους, να πραγματοποιούν αποτελεσματική επιτόπια συλλογή δεδομένων και να καθοδηγούνται μέσα στην καλλιέργεια.

Αυξάνει, επίσης, την αποδοτικότητά τους, επιτρέποντάς τους να εργάζονται σε κακή ορατότητα ή σε κακές καιρικές συνθήκες, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα, μειώνοντας το κόστος και ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με τον Ισπανό αγρότη, «το EGNOS μού επιτρέπει να εξοικονομήσω χρόνο και χρήμα σε όλες τις εργασίες μου.

Χάρη στην ακριβή καθοδήγησή του, επιτρέπει τη σωστή διάδοση λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών προϊόντων, αποφεύγοντας έτσι τις επικαλύψεις και τα λάθη. Το EGNOS είναι πολύ εύκολο στη χρήση και στη διαμόρφωση».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments